Fietsen

Ontdek de ultieme fietservaring met de uitgebreide collectie fietsen bij Leenders Fietsen! Of je nu door de stad cruiset, de bergen bedwingt of offroad avonturen zoekt, wij hebben de perfecte fiets voor jou. Met topmerken en modellen, bieden we een scala aan stijlen, van comfortabele stadsfietsen tot krachtige mountainbikes en snelle racefietsen. Onze fietsen zijn niet alleen jouw trouwe metgezel op de weg, maar ook een verlengstuk van jouw stijl. Kies uit diverse kleuren en specificaties om de fiets te vinden die past bij jouw rit en persoonlijkheid. Ontdek nu onze collectie en ga op pad met een glimlach op twee wielen.

Filter

221 fietsen gevonden

Pagina 1 van 19

Waarom kiezen voor een gewone, niet elektrische fiets?

Een gewone, niet-elektrische fiets biedt veel voordelen. Hier zijn de belangrijkste redenen om voor een traditionele fiets te kiezen.

 • Gezondheid en fitheid: Fietsen op een niet-elektrische fiets houdt je actief en verbetert je conditie. Je verbrandt calorieën, versterkt spieren en verbetert je algehele gezondheid.
 • Milieuvriendelijk: Een gewone fiets heeft geen batterij of motor nodig, waardoor het een duurzame keuze is. Het vermindert je ecologische voetafdruk en draagt bij aan een schonere lucht.
 • Kostenbesparend: Zonder elektrische onderdelen zijn de onderhoudskosten lager. Geen dure accu’s vervangen of motoren repareren. Bovendien zijn gewone fietsen vaak goedkoper in aanschaf.
 • Eenvoud en betrouwbaarheid: Minder onderdelen betekent minder kans op technische problemen. Een gewone fiets is eenvoudig te repareren en te onderhouden.
 • Lichtgewicht: Traditionele fietsen zijn lichter, wat handig is bij het dragen of opslaan van de fiets. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen op vakantie of in het openbaar vervoer.

Tips voor onderhoud en verzorging van een gewone fiets

 • Houd de ketting schoon en gesmeerd: Een schone en gesmeerde ketting fietst lichter en gaat langer mee. Gebruik een speciale kettingreiniger en smeer de ketting daarna met een daarvoor geschikt middel.
 • Controleer regelmatig de bandenspanning: Goed opgepompte fietsbanden zorgen voor minder weerstand en minder kans op lekrijden. Controleer de spanning één keer per maand en pomp de banden op tot de aanbevolen druk.
 • Remmen afstellen en controleren: Goed werkende remmen zijn cruciaal voor je veiligheid. Controleer of de remblokjes niet versleten zijn en stel de remkabels bij als dat nodig is.
 • Zorg voor schone en goed functionerende verlichting: Zorg dat je altijd goed zichtbaar bent. Controleer regelmatig of de verlichting werkt, vervang batterijen indien nodig en maak de lampen schoon voor maximale zichtbaarheid.
 • Voorkom roest met regelmatige reiniging: Fietsen worden vaak blootgesteld aan vocht en vuil. Maak je fiets regelmatig schoon met een zachte borstel en milde zeep. Droog de fiets goed af om roest te voorkomen.

Met deze eenvoudige tips blijft je fiets in topconditie en geniet je elke dag van zorgeloos fietsplezier.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gewone fiets?

Bij de aankoop van een gewone fiets zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Hier zijn enkele tips:

 • Gebruik: Bepaal waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Is het voor dagelijks woon-werkverkeer, recreatieve tochten, of boodschappen?
 • Comfort: Probeer verschillende modellen en let op het comfort. Zit de fiets lekker? Kun je makkelijk bij de pedalen en het stuur?
 • Kwaliteit: Kijk naar de kwaliteit van de onderdelen. Betrouwbare merken en degelijke materialen zorgen voor een langere levensduur.
 • Gewicht: Een lichtere fiets is vaak makkelijker te hanteren, vooral als je hem moet tillen of opbergen.
 • Versnellingen: Overweeg hoeveel versnellingen je nodig hebt. Voor vlak terrein volstaan meestal 3 versnellingen, voor heuvelachtig gebied kunnen meer versnellingen handig zijn.
 • Remmen: Kies voor betrouwbare remmen, zoals schijfremmen, handremmen of terugtrapremmen, afhankelijk van je voorkeur.
 • Accessoires: Denk aan extra's zoals een bagagedrager, verlichting, en een slot. Sowieso kan een extra fietsslot vaak handig zijn in verband met diefstal. Wil je meer tips om te voorkomen dat jouw fiets gestolen wordt? Lees dan dit blog.

Vergeet niet om een proefrit te maken. Bij Leenders Fietsen begrijpen we jouw behoeften en bieden we persoonlijk advies om de beste fiets voor jou te vinden. Kom langs en ervaar het verschil zelf!