Fietsplan 2024

Wil je als werkgever het gebruik van de fiets als vervoermiddel in het nieuwe jaar stimuleren? Of als werknemer gebruikmaken van een fietsplan in 2024? Een uitstekend idee! Wil je meer informatie dan kun je dat aanvragen via het contactformulier onderaan deze pagina, maar lees eerst gerust verder over het fietsplan 2024.

Voordelen fietsplan

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een fietsplan. Zo draagt het bij aan een gezonde levensstijl, omdat fietsen een goede manier is om aan beweging te komen. Het helpt ook om het autoverkeer te verminderen en dus ook de luchtverontreiniging te verminderen, aangezien minder mensen de auto zullen gebruiken om naar het werk te gaan. Met een bedrijfsfiets zullen mensen sneller voor korte afstanden de fiets kiezen. Bovendien kan het fietsen ook helpen om de kosten van het vervoer te verlagen, aangezien werknemers geen brandstofkosten of parkeerkosten hoeven te betalen. Dus voor zowel werkgever als werknemer zitten er voordelen verbonden aan een fietsplan.

Fietsplan werkgever

Steeds meer werkgevers bieden een fietsplan aan, in verschillende vormen. Zo kan de werkgever een samenwerking aan gaan met een lease maatschappij, zoals bijvoorbeeld Lease-a-bike. Ook is het mogelijk dat de werkgever jouw fiets direct betaalt aan ons of jij betaalt de fiets zelf en declareert de factuur voor je bedrijfsfiets bij je werkgever.

Informeer bij jouw werkgever of de HRM-afdeling van jouw werkgever of er een fietsplan aangeboden wordt, zodat je kunt profiteren van alle voordelen die fietsen met zich meebrengt. Een win-winsituatie want jij werkt aan je gezondheid en voor jouw werkgever kan het bijvoorbeeld impact hebben op het ziekteverzuim.

Verschil fietsplan en fietslease

Een fietsplan is een manier om een fiets te kopen waarbij je de aankoopprijs in termijnen betaalt. Het kan soms voordelen hebben ten opzichte van het kopen van een fiets, zoals lagere maandbedragen of het kunnen kiezen van een duurdere fiets dan je in één keer zou kunnen betalen. Je wordt in de meeste gevallen na afloop van de afgesproken looptijd eigenaar van de fiets.

Fietslease is een manier om een fiets te gebruiken zonder dat je deze hoeft te kopen. In plaats daarvan betaal je een maandelijkse huurprijs om de fiets te mogen gebruiken. Als de huurperiode is afgelopen, kan je de fiets teruggeven of kiezen om deze te kopen. Fietslease kan een goede optie zijn als je niet zeker weet hoe lang je de fiets nodig zult hebben, of als je niet in staat bent om de aankoopprijs in één keer te betalen. In dit geval ben/ word je dus geen eigenaar van de fiets.

Waarom fietsplan?

Met een fietsplan kun je een nieuwe fiets kopen en profiteren van een belastingvoordeel tot wel 40%. De fiets betaal je in termijnen terug aan je werkgever doordat zij een bedrag inhouden op je maandelijkse salaris. Hierdoor betaal je zelf ook minder inkomstenbelasting en levert het je dus een leuk voordeeltje op. De looptijd van een fietsplan is meestal 24 of 36 maanden. Hierdoor kan je voordeel oplopen tot wel een paar honderd euro in totaal.

Fietsplan elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze bieden veel gemak en voordelen, daarom kan het aantrekkelijk zijn om via het fietsplan een elektrische fiets te kopen. Met een elektrische fiets via je werkgever zul je sneller geneigd zijn om je e-bike te pakken voor woon-werk verkeer. Daarbij zijn elektrische fietsen steeds prijziger, dus door een fiets kopen via fietsplan kun je de kosten mooi verdelen.

Fietsplan bakfiets

Ook een elektrische bakfiets kun je aanschaffen met een fietsplan. Een goede kwaliteit bakfiets kost al snel een paar duizend euro. Met een regeling via je werkgever kun jij makkelijker een bakfiets kopen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk je kinderen naar school brengen voordat je aan het werk gaat of boodschappen meenemen als je uit je werk nog boodschappen moet doen. Informeer bij je werkgever naar het maximale bedrag waar je een fiets voor uit mag zoeken. Misschien moet je iets bijbetalen, maar beloofd, dat is de moeite meer dan waard!

Fiets kopen via fietsplan bij Leenders Fietsen Hengelo

Wij werken samen met verschillende aanbieders zoals Lease-a-bike en FiscFree (Nationale Fiets Plan). Verder kan je werkgever de fiets aan ons betalen. De werkgever krijgt van ons dan een factuur op naam. Of je betaalt zelf, dan krijg je zelf de factuur, die je dan later bij je bedrijf kan indienen. En maakt je werkgever gebruik van een andere aanbieder of constructie dan kunnen wij daar vaak gewoon in meegaan.

Geef in de winkel bij aanschaf aan dat je gebruik wilt maken van een fietsplan en wij doen de rest. Ook online kun je een fiets kopen met fietsplan, kies tijdens het afrekenen voor de betaalmethode fietsplan en wij nemen contact met je op om dit administratief in orde te maken. En nog mooier, dit kan voor klanten uit heel Nederland.

We bezorgen fietsen gratis, dus heb je een fiets in onze (online) fietsenwinkel gezien die ergens anders niet op voorraad is, neem dan gewoon contact met ons op. Zo kun jij snel op een hele mooie fiets zitten.