• Home
 • Elektrische mountainbikes

Elektrische mountainbikes

Beklim steile hellingen, bedwing hoge bergen en breid je avonturen uit met onze elektrische mountainbikes (e-mtb). De meeste mensen die eens een elektrische mountainbike geprobeerd hebben, willen niet meer terug. De e-mtb brengt je mountainbike avonturen naar een volgend level. Je hebt meer power, je bent sneller en hebt meer plezier! Verleg je grenzen en ervaar het allemaal met één van onze elektrische mountainbikes. Een e-mtb moet je zelf eens gevoeld hebben. Je merkt dat je meer kunt met een elektrische mountainbike. Wat is er nu heerlijker dan eindelijk die trail eens zonder problemen uit te rijden. Extra genieten met de power die je hebt met een e-mtb. Onderaan deze pagina geven we je meer tips over de aanschaf van een e-mtb. Lees vooral verder!

Filter

104 elektrische mountainbikes gevonden

Snel leverbaar

Specialized Turbo Tero X 5.0

3.500,-  Adviesprijs 5.000,- 
Lentedeals

Ghost E-asx 130 Universal

3.499,-  Adviesprijs 5.199,- 
Lentedeals

Ghost E-teru B Essential

1.899,-  Adviesprijs 2.799,- 
Lentedeals

Haibike Fullseven 10

4.199,-  Adviesprijs 5.999,- 

Altijd in beweging met ons servicepakket

Aandacht is alles
Lentedeals

Specialized Turbo Levo Pro

9.000,-  Adviesprijs 10.000,- 
Lentedeals

Haibike Hardnine 5

1.999,-  Adviesprijs 2.899,- 
Lentedeals

S-Works Levo SL

11.000,-  Adviesprijs 13.500,- 
Pagina 1 van 9

Een elektrische mountainbike (e-mtb) is een mountainbike met een elektromotor die trapondersteuning biedt. Hierdoor kun je met minder inspanning langere afstanden afleggen en heuvels of zelfs bergen beklimmen. E-mtb's zijn populair bij zowel beginners als ervaren mountainbikers.

Voor wie is een elektrische mountainbike geschikt?

E-mtb's zijn geschikt voor een breed publiek, van beginners tot ervaren mountainbikers. Ze zijn ideaal voor mensen die:

 • Minder inspanning willen doen tijdens het mountainbiken
 • De ingebouwde elektromotor ondersteunt je en houdt de inspanning tot een minimum beperkt. Perfect voor wie wil genieten van de natuur zonder overmatige belasting tijdens het trappen
 • Langere afstanden willen afleggen
 • Dankzij de elektrische ondersteuning kun je makkelijker langere afstanden afleggen en genieten van langere fietstochten.
 • Heuvels/bergen willen beklimmen
 • Heuvels/bergen die ooit te lastig leken, worden met een elektrische mountainbike uitdagende klims die je met vertrouwen tegemoet kunt treden
 • Op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging

Of je nu een ervaren fietser bent die op zoek is naar nieuwe uitdagingen of een beginner die de wereld van het mountainbiken wil verkennen, e-mtb's bieden een spannende en fijne rijervaring.

Voordelen van een elektrische mountainbike

 • Minder inspanning: De elektromotor helpt je bij het trappen, waardoor je minder hard hoeft te werken. Dit is ideaal voor mensen die conditieproblemen hebben of die gewoon een ontspannende rit willen maken.
 • Langere afstanden: Met een e-mtb kun je langere afstanden afleggen dan met een traditionele mountainbike. Dit is perfect voor mensen die graag lange tochten maken of die de hele dag willen mountainbiken.
 • Heuvels beklimmen: e-mtb's maken het beklimmen van heuvels een stuk makkelijker. Hierdoor kun je routes fietsen die je met een traditionele mountainbike niet zou kunnen afleggen.
 • Perfect voor beginners: Een elektrische mountainbike is uitermate geschikt voor beginners, omdat je zelf de keuze hebt om de ondersteuning te gebruiken of niet. Zo kun je meteen aan de slag op uitdagende routes en indien nodig de ondersteuning inschakelen.
 • Net zo sportief als een traditionele mountainbike: Onderzoek wijst uit dat het gebruik van een elektrische mountainbike niet minder intensief is dan het gebruik van een reguliere mountainbike. Een ruig terrein vraagt immers nog steeds aanzienlijke inspanning van je lichaam, ondanks de trapondersteuning.

Elektrische mountainbike hardtail vs. full suspension

Er zijn twee hoofdtypen elektrische mountainbikes: hardtail en full suspension.

Hardtail: een hardtail e-mtb heeft een starre achtervork. Dit type is lichter en goedkoper dan een full suspension e-mtb, maar biedt minder comfort en controle op ruw terrein. Dit type is perfect voor beginners, ervaren rijders en iedereen die gewoon lekker wil cruisen.

Full suspension: een full suspension e-mtb heeft een verende voorvork en achtervork. Dit type biedt meer comfort en controle op ruw terrein, maar is zwaarder en duurder dan een hardtail e-mtb. Full-suspension mountainbikes worden veelal gebruikt voor de talloze voordelen die deze fiets biedt. Onder andere verbeterde tractie, extra comfort en het vertrouwen dat je ervaart tijdens het rijden op diverse terreinen.

Belangrijke kenmerken van een elektrische mountainbike

 • Motor: De motor is het belangrijkste onderdeel van een e-mtb. Er zijn verschillende motoren op de markt, met verschillende vermogens en koppel.
 • Accu: De accu bepaalt de actieradius van een e-mtb. Er zijn verschillende accu's op de markt, met verschillende capaciteiten. Toch zie je over het algemeen accu's van 625Wh of meer op elektrische mountainbikes.
 • Display: Het display toont informatie over de snelheid, trapfrequentie, batterijniveau en andere instellingen.
 • Versnellingen: E-mtb's hebben meestal 10 of 11 versnellingen.

Tips voor het kiezen van de beste elektrische mountainbike

Bij het kiezen van de beste elektrische mountainbike zijn enkele punten van belang. Let op de motorprestaties en koppel, zodat deze naadloos aansluiten op je rijstijl. Controleer de accucapaciteit voor een optimale actieradius. Het display moet informatief zijn en het aantal versnellingen is van belang voor soepel terreinrijden. Met deze overwegingen maak je een weloverwogen keuze voor een elektrische mountainbike die het beste bij jou past!

Ook kan het handig zijn om te kijken naar de veerweg van een e-mtb. De veerweg is de afstand die de demper of vork in totaal kan inzakken of veren. Zowel hardtail als full-suspension hebben een bepaalde veerweg. Afhankelijk van het type kan dit tussen 60mm tot wel meer dan 200mm verschillen.

Op basis van het terrein waar je op wilt fietsen kun je een keuze maken hoeveel veerweg het beste aansluit bij jouw behoefte. Bij veelal vlak terrein is een veerweg richting de 60mm al voldoende. Als je een fanatiek fietser bent en vooral op heuvelachtig terrein fiets is een mountainbike met meer veerweg interessant.

Wij hebben alvast een selectie gemaakt van de beste elektrische mountainbikes van 2024. Doe er je voordeel mee!

Elektrische mountainbike tours en routes

Er zijn steeds meer aanbieders van elektrische mountainbike tours. Dit is een leuke manier om kennis te maken met de omgeving en nieuwe routes te ontdekken. Aanbieders en routes voor elektrische mountainbikes vind je voornamelijk over de grens. In bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt een e-mtb meer gebruikt als hier in Nederland. Er zijn vaak speciale bikeparken die verschillende routes bieden. Bekende parken in Europa zijn Portes du Soleil, wat eigenlijk een aaneenschakeling is van verschillende parken in dezelfde buurt (Frankrijk en Zwitserland) en Leogang in Oostenrijk.

Elektrische mountainbike testen op ons testparcours

Bij Leenders Fietsen bevindt zich een indrukwekkend intern testparcours die gebruikt kan worden door (elektrische) mountainbikes. Deze baan bootst een beetje een buitenparcours na met een heuse houten bocht en een stukje kasseien. Het is een speelterrein voor liefhebbers van elektrische mountainbikes, waar ze de fietsen kunnen testen in een veilige en gecontroleerde omgeving.