Lapierre mountainbike

Lapierre is een merk van mountainbikes dat opgericht is in Dijon, Frankrijk in 1946 door André Lapierre. Het bedrijf is opgericht toen de sport van het mountainbiken nog in zijn kinderschoenen stond en Lapierre was een van de eerste merken die zich op deze sport richtte. In de loop der jaren heeft Lapierre zich gevestigd als een van de toonaangevende merken in de mountainbike industrie.

In de jaren 80 en 90 zag Lapierre een grote groei in de populariteit van mountainbikes en het bedrijf was een van de eerste merken die full suspension modellen op de markt bracht. Lapierre bleef ook vernieuwingen doorvoeren in de jaren 2000, zoals het gebruik van carbonfiber in de bouw van mountainbikes en het ontwikkelen van nieuwe technologieën om het rijcomfort te verhogen.

Filter


Lapierre Edge mountainbike

De Lapierre Edge is een mountainbike die is ontworpen voor het uitvoeren van professioneel niveau crosscountry race. Het is een lichtgewicht fiets en is ontworpen om snelheid en efficiëntie te bieden op de racebaan. De Edge is uitgerust met een volledige Shimano XT groep set, waardoor de fiets soepel en met precieze schakelt.

Verder heeft de Edge hydraulische schijfremmen van Shimano voor betrouwbare remkracht, evenals tubeless ready wielen en banden die zorgen voor lagere bandenspanning en verbeterde grip op de weg. Al met al is de Lapierre Edge een professioneel niveau crosscountry racefiets die is ontworpen om snelheid en prestaties te bieden op de racebaan.

Lapierre ProRace mountainbike

De Lapierre ProRace is een racefiets die is uitgerust met hoogwaardige onderdelen om de prestaties en efficiëntie te verhogen. Zo maakt Lapierre bij het ProRace model gebruik van hoogwaardige kwaliteit crankset, derailleurs, shifters en remmen. Deze onderdelen zijn speciaal ontworpen om snel en precies te schakelen en bieden betrouwbare remkracht. Verder heeft de ProRace tubeless ready wielen en banden, wat betekent dat ze zijn ontworpen om zonder binnenbanden te worden gebruikt.

Lapierre Zesty mountainbike

De Lapierre Zesty is een mountainbike die is ontworpen voor all-mountain en enduro-races. Het is een full suspension-mountainbike waarbij sommige modellen een carbonfiber frame hebben en is ontworpen om soepel te rijden op technische terreinen en tegelijkertijd snelheid en efficiëntie te behouden. Het frame van de Zesty is voorzien van Lapierre's eigen OST+- suspensiesysteem, dat zorgt voor soepele demping en uitstekende prestaties op technische terreinen. Ook heeft de Zesty een volledige Shimano XT groepset.

Lapierre dames mountainbike

Lapierre biedt ook dames mountainbikes aan. Het bedrijf heeft een aantal verschillende modellen die specifiek ontworpen zijn voor vrouwen, met frames die speciaal afgestemd zijn op de anatomie van vrouwen en kleiner zijn dan de frames van de mannenmodellen. Bovendien zijn de zithoeken en stuurhoeken van de damesmodellen vaak aangepast om beter aan te sluiten bij de rijstijl van vrouwen. Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige dames mountainbike, is Lapierre zeker een merk om in overweging te nemen.