Elektrische moederfiets

Elektrische moederfietsen bieden een perfecte combinatie van stijl, functionaliteit en comfort voor moderne moeders die hun dagelijkse avonturen willen ervaren op een efficiënte en plezierige manier. Ontdek ons diverse assortiment elektrische moederfietsen die speciaal zijn ontworpen om aan de unieke behoeften van moeders te voldoen. Met krachtige elektrische motoren en batterijen kun je met gemak lange afstanden afleggen, zelfs met je kinderen en boodschappen aan boord.

Filter

9 elektrische moederfiets gevonden

Pagina 1 van 1

Wat is een elektrische moederfiets en waarom is het een ideale keuze voor ouders?

Een elektrische moederfiets is speciaal gemaakt voor ouders die gemakkelijk met kinderen van A naar B willen gaan. Het grootste verschil met een normale fiets is dat een elektrische moederfiets meer ruimte heeft tussen het zadel en het stuur. Zo kun je makkelijk een zitje op het stuur monteren en nog steeds makkelijk op- en afstappen.

Voordelen van een elektrische moederfiets

De elektrische ondersteuning die een moederfiets biedt zorgt ervoor dat je gemakkelijk met de kinderen kan fietsen, zelfs op hellingen of lange afstanden. Ook hebben elektrische moederfietsen vaak een steviger frame en een grotere bagagedrager waar je gemakkelijk kinderen of boodschappen mee kan vervoeren.

Unieke eigenschappen van een Cortina en Batavus elektrische moederfiets

Een Cortina elektrische moederfiets en een Batavus elektrische moederfiets zijn uitgerust met handige functies zoals stevige bagagedragers, ruime opbergmanden en kinderzitjes, zodat je al je benodigdheden gemakkelijk kunt meenemen. Daarnaast bieden ze uitstekende stabiliteit, veiligheid en comfort voor zowel moeder als kind.

Hoe kies je de beste elektrische moederfiets?

Het is natuurlijk best lastig om hier een concreet antwoord op te geven omdat er veel heel verschillende soorten elektrische moederfietsen zijn. Hieronder zijn een aantal punten waar je op kan letten als je op zoek bent naar een goeie fiets.

  • De meeste nieuwe elektrische moederfietsen hebben 28 inch wielen. In tegenstelling tot oudere moederfietsen met 26 inch wielen fietsen de nieuwe modellen een stuk lekkerder en kunnen beter klappen opvangen.
  • Een dubbele standaard is erg belangrijk. Deze zorgt ervoor dat de fiets altijd goed recht blijft staan. Dit is vooral handig omdat het lastig is om de fiets vast te houden als je je kind eruit probeert te tillen.
  • Net zoals een dubbele standaard zorgt een stuurslot ervoor dat de fiets recht blijft staan. Een stuurslot zit vrijwel op elke nieuwe moederfiets.
  • Een voordrager kan heel handig zijn. Dit hoeft natuurlijk niet, maar dit kan wel erg handig zijn als je bijvoorbeeld een achterzitje hebt en nog wel boodschappen wilt doen op de fiets.

Elektrische moederfiets met zitjes

Vaak beginnen ouders met een zitje voorop de fiets. Deze kan gebruikt worden door kinderen die ongeveer 9 maanden tot 3 jaar oud zijn, met een maximaal gewicht van 15 kilo.

Een elektrische moederfiets met zitjes voor- en achterop is uitermate geschikt voor ouders met 2 kinderen. Dan kan je de kleintjes overal gemakkelijk mee naartoe nemen. Het perfecte kinderzitje heeft een veiligheidsgordel, een verstelbaar voetsteuntje en voetriempjes. Een veilig kinderzitje wordt vaak gekenmerkt door de Europese Veiligheidsnorm EN14344, vaak te vinden aan de bovenzijde van de achterkant van het zitje.

Belangrijkste punten van een elektrische moederfiets

Met een elektrische moederfiets kan je lekker lange fietstochten maken met de kinderen. Door de elektromotor profiteer je van extra ondersteuning en heb je nog steeds energie over als je klaar bent met de fietstocht.

Bespaar kosten door de elektrische moederfiets te pakken. Door korte ritten met de fiets te maken bespaar je aardig wat benzinekosten, zo heb je de aanschafwaarde van de fiets zo eruit. Tegelijkertijd ben je ook nog milieubewust en sportief bezig.

Blader door onze selectie van elektrische moederfietsen en ontdek de perfecte metgezel voor je drukke leven. Geniet van de vrijheid, het gemak en de vreugde van het fietsen met je kinderen, terwijl je tegelijkertijd milieubewust bezig bent. Bij Leenders Fietsen kan je een proefrit maken op alle elektrische moederfietsen. Kom langs in de winkel of maak een afspraak.