Fietsbanden

Bij Leenders Fietsen hebben we de perfecte grip voor al jouw fietsavonturen! Ontdek onze uitgebreide collectie fietsbanden die zorgen voor een soepele en veilige rit, waar je ook naartoe gaat. Of je nu door de stad flitst of ruige paden trotseert, wij hebben de banden voor elke stijl en elk terrein.

Onze duurzame en betrouwbare banden zijn zorgvuldig geselecteerd om perfect te passen bij jouw fiets en rijstijl. Van stevige stadsbanden tot robuuste off-road modellen, bij ons vind je alles voor optimale grip en comfort. Onze toonaangevende kwaliteit en persoonlijke service zorgen ervoor dat je altijd met vertrouwen op pad gaat.

Bij Leenders Fietsen draait alles om jouw rijplezier. Neem de eerste stap naar een stabiele en soepele fietservaring met onze topklasse fietsbanden. Met ons deskundig advies en ons breed assortiment ben je verzekerd van de beste keuze. Samen maken we elke rit een plezierige belevenis!

Filter


Kwalitatieve fietsbanden kopen bij Leenders Fietsen

Bij Leenders Fietsen vind je de beste fietsbanden voor al jouw fietsavonturen. Of je nu dagelijks door de stad fietst of graag de natuur in gaat, wij hebben de perfecte banden voor jou. Ons assortiment bestaat uit hoogwaardige banden die zorgen voor een veilige en comfortabele rit.

Bij ons kun je terecht voor:

 • Binnenbanden: onze binnenbanden zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen lekken en slijtage. Ze zorgen voor optimaal luchtbehoud en passen perfect bij jouw buitenband.
 • Buitenbanden: onze buitenbanden bieden uitstekende grip en stabiliteit op elk terrein. Of je nu kiest voor stevige stadsbanden of robuuste off-road banden, bij Leenders Fietsen vind je altijd de juiste band.

Bij Leenders Fietsen krijg je deskundig advies en een breed assortiment aan kwalitatieve fietsbanden. Bezoek onze fietsenwinkel en ervaar zelf het verschil. Kwaliteit en service staan bij ons voorop.

Welke maat fietsband heb ik nodig?

Bij Leenders Fietsen begrijpen we dat de juiste fietsband cruciaal is voor een veilige en comfortabele rit. Om de juiste maat fietsband te bepalen, zijn er een paar belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 • Controleer de huidige banden: De maat van je huidige banden staat meestal aan de zijkant van de band vermeld. Dit is een reeks van twee cijfers gescheiden door een “x” of een “-” (bijv. 28x1.75 of 700x35C). Het eerste cijfer geeft de diameter van de band aan en het tweede cijfer de breedte.
 • Type fiets en gebruik: Het type fiets dat je hebt en waar je deze voor gebruikt, bepaalt ook de juiste maat. Stadsfietsen gebruiken doorgaans bredere banden voor comfort, terwijl racefietsen smalle banden hebben voor snelheid. Mountainbikes vereisen bredere en robuustere banden voor grip op ruig terrein.
 • Velgmaat: De maat van de velg is ook belangrijk. Zorg ervoor dat de band past bij de diameter van de velg. Dit staat meestal aangegeven in inches (bijv. 26”, 27.5”, 29”) of millimeters (bijv. 700c).
 • Rijstijl en persoonlijke voorkeur: Overweeg ook jouw rijstijl en persoonlijke voorkeur. Wil je meer comfort, dan kun je kiezen voor iets bredere banden. Voor snelheid en minder rolweerstand kun je smalle banden overwegen.

Bij twijfel kun je altijd langskomen bij Leenders Fietsen voor deskundig advies. Onze experts helpen je graag de juiste maat fietsband te kiezen, zodat je zorgeloos kunt genieten van elke rit.

Hoeveel bar in een fietsband?

Het oppompen van je fietsbanden tot de juiste druk is essentieel voor een veilige en comfortabele rit. We leggen hieronder uit hoeveel bar je fietsbanden nodig hebben, afhankelijk van het type fiets en je rijstijl.

 • Hoeveel bar band elektrische fiets: Voor een e-bike ligt de aanbevolen bandenspanning meestal tussen de 3,5 en 5,0 bar (50-70 psi). De exacte druk kan variëren afhankelijk van de specifieke band en het gebruik. Voor dagelijks stadsgebruik en comfortabele ritten: 3,5 tot 4,0 bar. Voor hogere snelheden en efficiënter rijden: 4,0 tot 5,0 bar.
  Controleer altijd de aanbevelingen van de fabrikant die op de zijkant van de band staan en pas de druk aan op basis van je persoonlijke voorkeur en de wegomstandigheden.
 • Hoeveel bar band racefiets: Voor een racefiets ligt de aanbevolen bandenspanning meestal tussen de 6,0 en 8,0 bar (87-116 psi). Dit zorgt voor een lage rolweerstand en hogere snelheden op gladde wegen. Voor een gravelbike, die ontworpen is voor zowel verharde als onverharde paden, ligt de bandenspanning doorgaans lager, tussen de 2,5 en 4,5 bar (36-65 psi). Dit biedt meer comfort en betere grip op ruiger terrein. Check ook hier de aanbevelingen van de fabrikant op de zijkant van de band en pas de druk aan op basis van je persoonlijke voorkeur en de wegomstandigheden.
 • Hoeveel bar band mountainbike: Voor een mountainbike ligt de aanbevolen bandenspanning meestal tussen de 1,2 en 2.5 bar. Dit biedt voldoende grip en comfort op ruig terrein. Voor een elektrische mountainbike (e-MTB) kun je vergelijkbare drukwaarden aanhouden, maar vaak is een iets hogere druk wenselijk, tussen de 1,5 en 3,0 bar. De extra druk helpt om de zwaardere fiets en de hogere snelheden beter aan te kunnen. Check de aanbevelingen van de fabrikant op de zijkant van de band en pas de druk aan op basis van je persoonlijke voorkeur en de weg -en weersomstandigheden.
 • Hoeveel bar band stadsfiets: Voor een gewone stadsfiets ligt de aanbevolen bandenspanning meestal tussen de 3,0 en 4,5 bar (44-65 psi). Dit biedt een goede balans tussen comfort en efficiëntie voor dagelijks gebruik op verharde wegen en fietspaden. Controleer altijd de specificaties op de zijkant van de band voor de exacte aanbevelingen van de fabrikant.

Fietsband en het ventiel

Bij het kiezen van de juiste fietsband is het belangrijk om het type ventiel te kennen. Er zijn drie hoofdtypen ventielen die vaak worden gebruikt:

 • Frans ventiel (Presta): Dit slanke ventiel is populair bij racefietsen en sommige mountainbikes. Het heeft een smalle diameter en een schroefbaar topje. Presta-ventielen zijn ideaal voor hoge druk en lichtere velgen, en ze houden de luchtdruk goed vast.
 • Engels ventiel (Woods/Dunlop): Dit ventiel wordt vaak gebruikt op oudere en klassieke fietsen. Het is iets dikker dan het Franse ventiel en eenvoudiger in gebruik. Hoewel het minder vaak voorkomt op moderne fietsen, is het nog steeds te vinden op sommige stadsfietsen en kinderfietsen.
 • Autoventiel (Schrader): Dit is hetzelfde ventiel dat je op autobanden vindt. Het is robuust en gemakkelijk op te pompen bij benzinestations. Autoventielen worden vaak gebruikt op stadsfietsen en mountainbikes vanwege hun duurzaamheid en gemak.

Het kiezen van het juiste ventiel zorgt voor gemak bij het oppompen en onderhoud van je fietsbanden.

Wat zijn de beste merken voor fietsbanden?

Het kiezen van de juiste fietsbanden hangt af van verschillende factoren, waaronder het type fiets, het terrein waarop je rijdt, en je persoonlijke voorkeuren. Verschillende merken bieden verschillende specialiteiten en kenmerken die kunnen voldoen aan diverse behoeften.

Voor stadsfietsen zijn merken zoals Schwalbe, Continental, Vredestein en Michelin populair vanwege hun duurzaamheid, grip en comfort, ideaal voor dagelijks gebruik op geasfalteerde wegen.

Voor mountainbikes zijn Maxxis, Schwalbe en Continental vaak favoriet vanwege hun uitstekende grip en robuuste constructie, wat cruciaal is voor offroad-avonturen op ruw terrein.

Voor racefietsen zijn merken zoals Continental, Vittoria en Schwalbe bekend om hun lage rolweerstand en lichtgewicht ontwerp, wat essentieel is voor snelheid en efficiëntie op gladde wegen.

Elk van deze merken biedt een scala aan modellen en specificaties, van banden voor verschillende weersomstandigheden tot tubeless opties voor betere prestaties. Het beste merk voor jou hangt af van je specifieke fietsbehoeften en de omgeving waarin je fietst. Kom langs in onze winkel voor advies om de beste keuze te maken voor jouw rijstijl en voorkeuren.