Fietssloten

Op zoek naar het perfecte fietsslot om je fiets te beveiligen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze selectie fietssloten is van topkwaliteit en biedt verschillende soorten beveiliging, van standaard kettingsloten tot high-tech slimme sloten met GPS-tracking. Of je nu op zoek bent naar een licht en draagbaar slot om mee te nemen tijdens het rijden, of een sterk slot om je fiets veilig op te bergen, wij hebben het allemaal.

Onze fietssloten zijn niet alleen effectief, maar ook nog eens super gemakkelijk te gebruiken. Veel van onze modellen hebben handige functies zoals een combinatiecode of een sleutel met LED-licht om het slot te ontgrendelen in het donker.

Met ons assortiment fietssloten hoef je je geen zorgen te maken dat je fiets gestolen wordt. Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze selectie fietssloten vandaag nog en zorg ervoor dat jouw fiets altijd veilig is! En als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste slot, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Filter


Fietssloten zijn essentieel om je fiets te beschermen tegen diefstal en vandalisme. Zonder een goed slot loop je het risico dat je geliefde fiets wordt gestolen, wat niet alleen financiële schade met zich meebrengt, maar ook stress kan geven natuurlijk. Een robuust fietsslot kan diefstal ontmoedigen en je gemoedsrust bieden, zelfs als je je fiets voor korte tijd onbeheerd achterlaat.

Verschillende soorten fietssloten

Er zijn verschillende soorten fietssloten op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken en sterke punten. Enkele veelvoorkomende types zijn

  • kettingsloten
  • beugelsloten
  • kabelsloten
  • vouwsloten

Kettingsloten bieden bijvoorbeeld een hoge mate van beveiliging en flexibiliteit, terwijl beugelsloten compact en stevig zijn. Het is belangrijk om het juiste type slot te kiezen op basis van je persoonlijke behoeften en het risiconiveau van diefstal in jouw omgeving.

Waar moet je aan denken bij het kiezen van het beste fietsslot?

Bij het kiezen van het juiste fietsslot zijn er verschillende factoren om te overwegen, waaronder het beveiligingsniveau, het gewicht en de draagbaarheid, de gebruiksvriendelijkheid en de prijs. Een slot met een hoog beveiligingsniveau (ART gecertificeerd) is belangrijk, maar het moet ook praktisch genoeg zijn om dagelijks te gebruiken. Het vinden van de juiste balans tussen beveiliging en gemak is essentieel.

Tips voor het bevestigen van een fietsslot

Het correct gebruiken en bevestigen van je fietsslot is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste slot. Zorg ervoor dat je je fiets aan een stevige en vaste structuur vastmaakt, zoals een fietsenrek, muur of een speciale fietsenstalling. Vergrendel het frame van de fiets en minstens één wiel om diefstal te voorkomen. Het is ook een goed idee om het slot op ooghoogte te plaatsen, zodat het moeilijker is voor dieven om het slot open te breken.

Fietssloten en verzekeringen

Er zijn vele aanbieders van fietsverzekeringen en het is zeker aan te raden dit te doen. Elke verzekeraar heeft verschillende voorwaarden qua fietssloten, dus laat je goed informeren. De ene vraagt een extra fietsslot bij een waarde boven de 3000 euro, en de ander pas boven de 5000 euro. Wel moet het extra slot bijna altijd een ART2 goedgekeurd fietsslot zijn. Sommige verzekeraars vragen zelfs om een GPS Tracker op de fiets. Dit kan zeker voordelen bieden omdat je op die manier ook na diefstal je fiets terug kunt vinden, vaak via een smartphone app. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen en te begrijpen welke soorten diefstal gedekt zijn en welke uitsluitingen van toepassing zijn. Het hebben van een fietsverzekering kan gemoedsrust bieden en je beschermen tegen financiële schade in het geval van diefstal of ongevallen. Bij Leenders werken we met de fietsverzekeringen van FietsZeker, ENRA, Kingpolis en de ANWB.

Met zoveel fietssloten op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. We hebben een selectie samengesteld van de best verkochte fietssloten, die ook aanbevolen worden/ geaccepteerd worden door verzekeraars.