Bosch e-mtb motor

Voor power en finesse..

De Performance Line serie heeft twee motoren: Performance met 60 of 65 Nm en een erg snel oppakmoment. Ga je voor het ultieme aan kracht en verfijning dan ga je voor de Performance Line CX met maar liefst 75 of 85 Nm. Geen motor gaat zo hard een berg op als deze. De grens ben je zelf.

Met de Bosch Powerpack 400 of 500 Wh accu met een Battery Management System (BMS) heb je een betrouwbaar systeem van het hoogste niveau met een erg lange levensduur.

Met de Bosch Powertube 500 of 625 Wh heb je een geïntegreerde accu die toch uitneembaar is. Erg mooi weggewerkt en toch praktisch.

Het Bosch systeem vind je op de volgende merken: Haibike, Cube, Ghost en Lapierre.

Brose e-mtb motor

Stille souplesse..

Brose is een systeem dat gaat voor een natuurlijke beleving. De motor voelt perfect aan wat je wilt en reageert direct maar erg vloeiend.

De Brose motor is erg krachtig met een koppel van maximaal 90 Nm. Het wordt geen agressieve motor door dit hoge koppel. Ook is dit de meest geruisloze middenmotor op de markt. Dit komt doordat ze een snaar in de motor hebben geplaatst die de tandwielen met elkaar verbindt.

De Brose e-mtb motor is ook licht en klein, dit komt onder meer door zijn magnesium behuizing. De motor uit het topsegment heet dan ook de Brose S Mag.

Bij Rotwild en Specialized is de accu geïntegreerd met het frame. Hierdoor heb je optimale stijfheid en dus een erg wendbare elektrische mountainbike.

Het Brose systeem vind je op de volgende merken: Specialized en Rotwild.

Flyon e-mtb motor

Unlimited POWER!

De Flyon motor is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Haibike en TQ. Samen hebben ze de benchmark neergezet voor kracht: 120 Nm!

Gecombineerd met een 630 Wh accu en de mogelijkheid tot het uitbreiden naar een 10 Ampère snellader heb je de accu binnen een uur voor 80% gevuld!

Shimano e-mtb motor

Optimale afstemming..

Shimano EP800

De Shimano EP800 motor geeft je meer power én controle! Met zijn trekkracht van 85 Nm beklim je moeiteloos te steilste hellingen. Doordat de motor 10% kleiner is dan zijn voorganger, de E8000 motor met 70 Nm, profiteer je ook van meer grondspeling zodat obstakels nog makkelijker te bedwingen zijn.

Een magnesium behuizing zorgt voor een 300 gram lager gewicht. De motor weegt slechts 2,6 kg, wat het rijgedrag aanzienlijk verbeterd. Doordat de motor ook nog eens stiller is, geniet je nu ongehinderd van de trails.

Doordat de mechanische weerstand van de EP8 motor 36% lager is dan zijn voorganger fiets je nu nog natuurlijker, zowel met als zonder ondersteuning. Met de holle bedieningsknoppen kan je ook op ruige trails trefzeker wisselen van ondersteuningsniveau.

Shimano levert zoals altijd kwaliteit. Maar het is ook innovatief. Zo kun je de instellingen zelf aanpassen met de gratis E-TUBE app van Shimano.

De Shimano EP8 motor zit op: Merida

Yamaha e-mtb motor

Pure kracht..

Het Yamaha systeem is krachtig in eenvoud. Yamaha bouwt al e-bike systemen vanaf 1993. Met al hun ervaring in het bouwen van motoren zetten ze hier een prachtig systeem neer. Drie type motoren van top kwaliteit. Het systeem is betrouwbaar door zijn eenvoud en erg scherp geprijsd.

Ga voor de PW motor met 70 Nm koppel en je hebt vier ondersteuning levels en een afneembaar display. Kies je de PW-SE dan heb je een motor die iets feller is en zelfs tot een cadans van 110 rpm ondersteunt. Met een maximale output van 280%. Standaard heeft de PW-SE een bluetooth koppeling ingebouwd.

Kies je de PW-X dan ga je voor de top. Vijf ondersteuningsniveau's en extra koppel tot 80 Nm. Daarnaast gaat deze zelfs tot een cadans van 120 rpm! En een maximale output van 320%.

Met een 400 of 500 Wh accu heb je een grote accu met veel kilometers aan plezier! Ook hier zit een BMS (Battery Management System) in die zorgt voor een extra lange levensduur.

Het Yamaha systeem vind je op de volgende merken: Haibike (enige met PW-SE en PW-X) en Lapierre.

Fazua e-mtb motor

Founder of Light e-mtb..

Fazua geeft een boost aan je ride zonder het natuurlijke gevoel te missen. Deze fabrikant, gestart in 2013 heeft in korte tijd de harten van de grote fietsfabrikanten veroverd. Denk aan CUBE, Lapierre, TREK en nog vele andere.

Het systeem is zelf naar eigen smaak in te richten met hun eigen open software. Zo kun je op je eigen pc de hele software en rij-eigenschappen finetunen naar jouw smaak.