• Home
  • Nieuws
  • De beste elektrische bakfiets: het advies van Leenders

De beste elektrische bakfiets: het advies van Leenders

Blog van 22 mei 2024

Het kiezen van de beste elektrische bakfiets kan een uitdaging zijn gezien het ruime aanbod aan modellen. Voor wie al een beetje bekend is met elektrische bakfietsen en op zoek is naar het perfecte model, hebben we een selectie met een paar van de beste opties op de markt voor je samengesteld. Van Gazelle tot Urban Arrow, hier is een overzicht van de topmodellen die je zeker in overweging moet nemen.

Urban Arrow Family: vanaf 5699 euro

Urban Arrow is een Nederlands merk dat al meer dan 12 jaar gespecialiseerd is in het maken van topklasse elektrische bakfietsen. Deze fietsen staan symbool voor een moderne en milieubewuste levensstijl en zijn de best verkochte elektrische bakfietsen in Nederland. Een van hun populairste modellen is de Urban Arrow Family, die in vier varianten komt:

1. Active Line Plus: Dit basismodel heeft een 50Nm motor en een 400Wh accu, goed voor een actieradius van tot 70 km. Dit model bevat net zoals de Performance Line Essential standaard een GPS-tracker ingebouwd. Hiermee ben je verzekerd van vrijwel perfecte diefstalbeveiliging en verzekeringsmogelijkheden, zodat je altijd gerust kan blijven genieten.

2. Performance Line Essential: Voor €600 meer krijg je dezelfde specificaties als het basismodel, maar met een krachtigere 75Nm smart motor, wat zorgt voor betere ondersteuning tijdens het fietsen.

3. Performance Line Plus: Dit model kost €1200 meer dan het basismodel en biedt een 75Nm motor, een 545Wh accu voor een actieradius tot 100 km, een luxe Kiox display die in een oogopslag inzicht geeft en een onderhoudsarme riemaandrijving. In tegenstelling tot de voorgaande 2 modellen heeft de Performance Line Plus geen ingebouwde GPS. Wel kan deze als extra optie worden aangeschaft.

4. Family Cargo Line: De Family Cargo is het duurste model, met een prijs die €200 hoger ligt dan de Performance Line Plus. Dit model heeft dezelfde specificaties als de Performance Line Plus, maar dan met een krachtige 85Nm motor voor nog meer ondersteuning.

Deze bakfiets is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, wit en sinds april 2024 ook in het groen! De groene Urban Arrow Performance Plus is nu ook exclusief uitgerust met het Enviolo AutomatiQ systeem, en dat zonder meerprijs. Hiermee hoef je alleen maar te trappen en de automatische technologie doet het schakelwerk voor je. Ongeacht of je nu een heuvel op of af gaat, met dit systeem wordt elke rit een fluitje van een cent.

Gazelle Makki: vanaf 4999 euro

De Gazelle Makki is ontwikkeld met input van ouders en kinderen, waardoor veiligheid en comfort centraal staan. De Makki heeft 2 modellen: De Makki Load en de Makki Travel. Deze beste elektrische bakfiets is ideaal voor gezinnen die een praktische en veilige transportoplossing zoeken. De Makki komt standaard met een 400Wh accu, goed voor een actieradius van 70 km. Voor een meerprijs van €200 krijg je een 500Wh accu waarmee je tot 90 km kunt fietsen.

De Makki Travel kost 1700 euro meer dan de Makki Load. Maar voor dit geld krijg je heel wat extra's bij de bakfiets. Zo heeft dit model een krachtigere motor voor meer trapondersteuning, een traploze versnellingsnaaf voor soepel schakelen en er zit zelfs een ABS op! Ook kan je de Makki Travel via het Bosch Smart systeem koppelen aan je telefoon. Hierdoor gaat de bakfiets automatisch op de E-bike lock als je telefoon niet meer in de buurt is.

Bekijk onze servicepakketten

Lees meer

Carqon Cruise: vanaf 5400 euro

Carqon is een relatief jong Nederlands merk dat zich richt op het ontwikkelen van superieure bakfietsen. De Carqon Cruise is een toonbeeld van hun streven naar kwaliteit, met een bak gemaakt van EPP voor een comfortabele binnenkant en een robuuste buitenschaal van Dibond voor optimale bescherming. Deze bakfiets heeft kabelsturing voor licht en nauwkeurig stuurgedrag, ideaal voor smalle bochten en gemakkelijk parkeren.

De standaard 400Wh accu van de Carqon Cruise biedt een actieradius van tot 70 km, met een optie voor een 500Wh accu voor €200 extra, waarmee je tot 90 km kunt fietsen. Daarnaast is het mogelijk om een tweede accu aan te schaffen om je actieradius te verdubbelen.

Ook heel bijzonder aan deze bakfiets is dat het de mogelijkheid voor een 3e zitje heeft. De meeste bakfietsen kunnen maar 1 of 2 kinderen in. Voor een meerprijs van €200 kunnen in de Carqon Cruise tot wel 3 kinderen in de bak. Het extra zitje is speciaal ontwikkeld om extra comfort te bieden. Dit zitje is voorzien van een hoofdsteun, een 3-puntsgordel en een zitkussen.

De Carqon Cruise is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Batavus Fier 3: vanaf 4549 euro

De Batavus Fier 3 is een van de meer betaalbare elektrische bakfietsen op de markt, met een prijs van €4549. Deze bakfiets is voorzien van een extra grote en hogere bak. Ideaal om nóg meer te kunnen vervoeren. De bak heeft een laadvermogen van maar liefst 100kg zodat je mee kan nemen wat jij wil. Toch een uitstekende keuze voor wie een beperkt budget heeft, maar toch een van de beste elektrische bakfietsen wil aanschaffen. De bakfiets heeft een krachtige 85Nm motor en een 300Wh accu, goed voor een actieradius van 50 km. Optioneel kun je upgraden naar een 400Wh accu voor €150, of een 500Wh accu voor €350, waardoor de actieradius respectievelijk met 25 km en 35 km toeneemt.

De Batavus Fier 3 heeft een traploze versnellingsnaaf van Enviolo, hierdoor kan je moeiteloos schakkelen. Verder is de bakfiets voorzien van stangsturing, waardoor de bakfiets lekker stabiel fietst. Achterop de fiets zit een V-light. Dit is een rood achterlicht die achter de fiets op de grond schijnt. Deze kan je aanzetten in het donker waardoor je in het beter herkenbaar bent. Bekijk ook het belang van fietsverlichting voor meer informatie over de Batavus v-light

In dit blog hebben we vier van de beste elektrische bakfietsen besproken: de Urban Arrow Family, Gazelle Makki, de Carqon Cruise en de Batavus Fier 3. Elk model heeft zijn unieke kenmerken en voordelen, waardoor er voor iedereen een geschikte optie te vinden is. Het vinden van de beste elektrische bakfiets komt neer op het vergelijken van verschillende modellen en het bepalen van wat het beste aansluit bij jouw behoeften. Door goed onderzoek te doen en verschillende modellen te vergelijken, kun je de beste elektrische bakfiets vinden die voldoet aan jouw eisen en wensen.

Maak een proefrit op een van deze bakfietsen

Inplannen

Meer advies van Leenders?

Schrijf je in!

Deel dit artikel