Fietspompen

Hier vind je de perfecte pomp voor jouw fiets, of je nu een recreatieve fietser bent of een fanatieke wielrenner. Onze fietspompen zijn van hoogwaardige kwaliteit en bieden een betrouwbare en efficiënte manier om je banden op te pompen voor een soepele en veilige rit.

Onze collectie fietspompen omvat diverse types en modellen, zoals handpompen, CO2-pompen en elektrische pompen. Handpompen zijn compact en gemakkelijk mee te nemen op jouw fietstocht. CO2-pompen zijn snel en gemakkelijk te gebruiken en ideaal voor wedstrijden en snelle reparaties. Elektrische pompen bieden het ultieme gemak en zijn perfect voor intensieve trainingen of het oppompen van meerdere fietsen.

We bieden ook verschillende accessoires en reserveonderdelen aan, zoals vervangbare slangen en ventielen, om ervoor te zorgen dat je altijd klaar bent voor elke reparatie of onderhoud.

Bekijk onze collectie fietspompen en vind de perfecte pomp die past bij jouw behoeften en budget. Bij vragen of hulp bij het vinden van de juiste fietspomp staan onze deskundige medewerkers altijd voor je klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze.

Filter


Welke fietspomp heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste fietspomp kan soms verwarrend zijn, vooral als je verschillende soorten ventielen hebt.

  • Fietspomp Frans ventiel, ook wel bekend als een Presta ventiel, is een specifieke pomp met een dun mondstuk. Franse ventielen worden vaak gebruikt op racefietsen en mountainbikes.
  • Fietspomp Hollands ventiel, ook wel Schrader ventiel genoemd, is een pomp met een breder mondstuk. Het Hollandse ventiel zie je vaak op stadsfietsen en kinderfietsen.
  • Fietspomp autoventiel, ook bekend als een Dunlop ventiel, is een pomp die geschikt is voor zowel dunne als brede mondstukken. Deze ventielen kom je vaak tegen op hybride fietsen en sommige mountainbikes.

Zorg ervoor dat je een fietspomp kiest die compatibel is met het ventiel van je fiets, zodat je altijd gemakkelijk en efficiënt je banden kunt oppompen.


Van links naar rechts: Hollands ventiel, auto ventiel, Frans ventiel.

Fietspomp met drukmeter

Een fietspomp met drukmeter is een must-have accessoire voor elke fietser. Met een drukmeter kun je nauwkeurig de bandenspanning van je fiets meten en aanpassen, wat zorgt voor een comfortabele en efficiënte rijervaring. Geen giswerk meer over de juiste druk. Met een drukmeter kun je de banden precies oppompen tot het aanbevolen niveau voor optimale prestaties en grip op de weg. Dit vermindert het risico op lekke banden en verbetert ook nog eens de levensduur van je banden. Met een fietspomp met drukmeter ben je altijd goed voorbereid op je volgende rit.

Verschil tussen elektrische en normale fietspompen

Het belangrijkste verschil tussen elektrische en normale fietspompen is de manier waarop ze werken.

Normale fietspompen, ook wel handpompen genoemd, vereisen handmatige kracht om lucht in de fietsbanden te pompen. Dit kan vermoeiend zijn, vooral als je meerdere fietsen hebt of als je regelmatig je banden moet oppompen.

Elektrische fietspompen gebruiken elektriciteit om lucht in de banden te pompen. Dit maakt het oppompen van banden veel sneller en gemakkelijker, omdat je geen handmatige inspanning hoeft te leveren. Elektrische pompen zijn vaak voorzien van handige functies zoals een drukmeter en automatische stopfunctie, waardoor je de banden nauwkeurig kunt oppompen tot de gewenste druk zonder te veel of te weinig lucht toe te voegen.

Over het algemeen bieden elektrische fietspompen dus meer gemak en efficiëntie, terwijl normale fietspompen afhankelijk zijn van handkracht.

Welke fietspomp voor een e-bike?

Voor het oppompen van de banden van een e-bike kun je in principe dezelfde fietspomp gebruiken als voor een gewone fiets. Het hangt voornamelijk af van het type ventiel dat op de banden van je e-bike zit. De meeste e-bikes hebben vaak een Frans ventiel (Presta ventiel) of een Hollands ventiel (Schrader ventiel). Zorg ervoor dat de fietspomp die je gebruikt geschikt is voor het ventiel van je e-bike. Een fietspomp met een drukmeter is handig om de banden nauwkeurig op de juiste spanning te brengen, wat belangrijk is voor een comfortabele en efficiënte rit.

Zijn er speciale fietspompen voor e-mtb's?

Ja, er zijn speciale fietspompen beschikbaar die geschikt zijn voor e-mountainbikes (e-MTB's). Deze fietspompen zijn vaak robuuster en kunnen hogere drukken aan, wat handig is voor de bredere banden die vaak op mountainbikes worden gebruikt, inclusief e-MTB's. Bovendien kunnen ze ook geschikt zijn voor het oppompen van tubeless banden, die steeds populairder worden bij mountainbikers, vanwege hun vermogen om lekke banden te voorkomen.

Bij het kiezen van een fietspomp voor je e-MTB is het belangrijk om te controleren of de pomp geschikt is voor het type ventiel dat op de banden van je fiets zit (bijvoorbeeld Frans ventiel of Hollands ventiel) en of deze voldoende druk kan leveren voor jouw specifieke banden. Sommige fietspompen zijn ook voorzien van handige extra's, zoals een drukmeter, waarmee je nauwkeurig de bandenspanning kunt meten en aanpassen.

Groot online assortiment fietspompen bij Leenders Fietsen

Bij Leenders Fietsen in Hengelo kun je terecht voor al je fietsaccessoires. Online is er een groot aanbod fietspompen, zowel voetpompen als minifietspompen. In de winkel hebben we een selectie gemaakt van de meest verkochte fietspompen. Wil je advies kom dan even langs. We helpen je graag om de fietspomp uit te zoeken die het beste past bij je wensen en die geschikt is voor het ventiel op jouw fiets.