Onze fietsenwinkel is gelegen aan de Pasmaatweg 40 in Hengelo, Overijssel. Met een oppervlak van ongeveer 6000 m2 mogen we ons met recht één van de grootste fietsenwinkels van Nederland en misschien zelfs wel van Europa noemen. Klanten komen uit het hele land naar Hengelo voor advies voor fietsen, e-bikes en e-mtb's. Ook klanten uit België en Duitsland weten de weg naar onze fietsenwinkel te vinden.

Geschiedenis van onze fietsenwinkel in Hengelo

Na zijn studie kwam eigenaar en oprichter Jos Leenders er snel achter dat hij graag in de fietsbranche wilde werken. Hij begon in 1981 op de afdeling sales en marketing van Juncker Bike Parts. In 1987 werd Jos zelfstandig ondernemer. Met de overname van "Fietsenwinkel Mulder" van Herman Mulder was zijn eigen fietsenzaak een feit. Fietsenwinkel Mulder, in de volksmond ook wel De Brommerhoek genoemd, was een begrip in Hengelo en Jos legde hier de basis voor zijn verdere onderneming. Het werd zo'n succes dat er eigenlijk ruimte te kort was en al snel werden plannen gemaakt voor een nieuwe (mega) fietsenwinkel, in die tijd zeer vooruitstrevend. Na een lange periode van praten met de gemeente Hengelo en vergunningen aanvragen kwam in 1995 dan eindelijk groen licht. En in 1997 was daar dan de huidige fietsenwinkel: Leenders Fietsen aan de Pasmaatweg in Hengelo. Nog steeds een zelfstandige fietsenzaak, maar aangesloten bij de Bike Totaal groep. Op 1 januari 2024 kwam aan de samenwerking met Bike Totaal een einde. Vanaf dat moment ging Leenders Bike Totaal zelfstandig en onafhankelijk door onder de naam Leenders Fietsen.

E-bike specialist

Met de opkomst van de elektrische fiets veranderde de markt. Toen in 1998 Sparta de eerste elektrische fiets, de Sparta Pharos, op de markt bracht zag Jos al dat deze ontwikkeling de fietsenbranche zou veranderen. Door de snelle vooruitgang in technologie is de e-bike niet meer weg te denken in de huidige samenleving. Steeds meer mensen stappen over en ontdekken het gemak en comfort van een elektrische fiets.

De gehele bovenverdieping van onze rijwielhandel is ingericht als E-bike center. De nieuwste modellen elektrische fietsen van topmerken als Batavus, Koga, Sparta, Gazelle, Cube, Dutch ID, Specialized, Stromer, Riese & Muller, Winora en Kalkhoff staan voor je klaar om uitgeprobeerd te worden op onze eigen testbaan.

Ook onderdeel van het e-bikecenter is een afdeling met E-MTB's. Alle grote merken zoals Haibike, Rotwild, Cube, Lapierre, Trek, Ghost en Specialized staan klaar om getest te worden. Niet echt getest, want dat doe je met deze monsters natuurlijk pas echt in de buitenlucht, maar je kunt alle rij eigenschappen van de e-mountainbikes ervaren.

Online fietsenwinkel Hengelo

Door alle ontwikkelingen en de corona crisis is sinds 2021 ook de online aanwezigheid van Leenders versterkt. Begin november 2021 is een compleet nieuwe webshop gelanceerd zodat klanten ook online hun fiets, fietsaccessoires en fietskleding kunnen kopen. Zo kan iedereen in Overijssel en zelfs in Nederland een fiets kopen bij onze fietsenwinkel.

Professionele werkplaats

Naast een geweldige fietsenwinkel beschikt Leenders Fietsen over een mooie gespecialiseerde werkplaats. Hier staan elke dag monteurs voor je klaar om reparaties en onderhoud uit te voeren.

Onze fietsmonteurs volgen alle opleidingen die er zijn om mee te kunnen met de snelle technologische ontwikkelingen van de fiets en vooral e-bike. Zo kun je er op rekenen dat er altijd een vakkundige reparatie of onderhoudsbeurt uitgevoerd wordt.

Onze werkplaats is een officieel Shimano Service Center.

Servicebus

Los van de werkplaats beschikken wij over een compleet ingerichte servicebus voor fietsreparaties aan huis. Je kunt altijd in overleg je fiets(en) op laten halen en terug laten bezorgen tegen een kleine vergoeding (dit is gratis bij ons service abonnement).

Verder kun je kosteloos gebruik maken van leenfietsen bij reparaties of onderhoudsbeurten als je je fiets bijvoorbeeld nodig hebt om op je werk te komen.

Al onze reparaties hebben het betrouwbare Bovag keurmerk met alle garanties en voorwaarden die daarbij horen.

Bij Leenders Fietsen in Hengelo Overijssel vind je alle topmerken fietsen onder één dak. Er zijn altijd meer dan 300 demofietsen om uit te proberen op onze eigen interne testbaan. Naast de verkoop van fietsen in onze fietshandel verzorgen we natuurlijk ook onderhoud en reparaties. Bovendien kun je een fietsverzekering of een serviceabonnement bij ons afsluiten.