Dag van de fietshelm

Woensdag 20 april is uitgeroepen tot dag van de fietshelm. Nu denk je vast, dag van de fietshelm, waar slaat dat nu weer op? Nou, deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het gebruik van een fietshelm door jong en oud, om zo het risico te verkleinen op hersenletsel bij fietsongevallen. Initiatiefnemers zijn de Hersenstichting samen met De Artsen voor Veilig Fietsen en het HersenStrijd Fonds.

Elk jaar nemen de ongelukken op de fiets toe. Dat komt natuurlijk door de opkomst van de e-bike, maar ook omdat er gewoon meer gefietst wordt. In 2021 waren er meer dan 70.000 verkeersslachtoffers op een fiets. De meerderheid daarvan kwam op de eerste hulp terecht met al dan niet ernstig letsel.

De grootste toename is te zien in de groep 55+, maar ook in de groep 12 tot 24 jaar neemt het aantal ongelukken behoorlijk toe. Tijd voor actie!

Met een fietshelm vermindert de kans op (ernstig) hersenletsel met 60% en op dodelijk letsel is dat zelfs 71%. In de landen om ons heen is de helm al veel gewoner, maar in Nederland denkt men daar nog anders over. Nederland is een fietsland, we groeien op met de fiets en we kunnen allemaal veilig de weg van a naar b fietsen, denken we.

Twijfel niet en kom gewoon eens langs in onze winkel voor een passend advies. Een fietshelm is maatwerk, geen hoofd is hetzelfde, daarom hebben we bij Leenders een groot assortiment fietshelmen voor iedere fietsen. Of het nu voor gebruik op een (snelle) e-bike, een racefiets of een mountainbike is wij hebben de juiste helm in het assortiment.