• Home
  • Nieuws
  • Update: reactie Leenders omtrent berichtgeving Babboe

Update: reactie Leenders omtrent berichtgeving Babboe

Merken van 14 februari 2024

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) is vandaag met een aanvullende boodschap gekomen over de bakfietsen van Babboe. Op dit moment is de verkoop en uitlevering van nieuwe bakfietsen verplicht stilgelegd omdat de NVWA verder onderzoek nodig acht.

Wij staan nog steeds achter ons eerdere statement. Tot op heden, na 6 jaar verkoop en honderden bakfietsen uitgeleverd te hebben, hebben wij nog nooit een bakfiets teruggehad die de genoemde gebreken vertoonde.

Echter, zoals ook benoemd in ons vorige bericht: veiligheid gaat boven alles. Uit de berichtgeving van de NVWA komt naar voren dat er genoeg aanleiding is verder onderzoek te doen en dat Babboe in actie moet komen wanneer zij niet voldoende aan kunnen tonen dat die veiligheid gewaarborgd is. De NVWA dringt aan op een terugroepactie van een aantal modellen.

We snappen de twijfel bij de eigenaren van een Babboe bakfiets, we vinden het zelf ook erg vervelend, maar op dit moment kunnen wij niets anders doen dan de uitkomsten afwachten van het verdere overleg/contact tussen de NVWA en Babboe. Het onderzoek loopt en als er een definitief besluit is genomen over de vervolgactie zullen wij dat direct hier melden op onze website.

Je kunt je gegevens ook achterlaten via dit formulier. We laten dan zo snel mogelijk horen als er nieuws is: formulier voor Babboe eigenaren

Deel dit artikel