Update Babboe 2 april

Nieuws van 2 april 2024

Hieronder lees je het laatste bericht wat zojuist verstuurd is door Babboe. Wij willen iedereen vragen de stappen zoals genoemd te volgen. Wij kunnen EN mogen helaas niets anders doen dan verwijzen naar deze stappen, hoe vervelend we het ook vinden. Rond 10 april kun je terecht op de genoemde website www.controleerjebakfiets.nl. Nog steeds geldt dat je niet mag fietsen op een Babboe bakfiets tot er een controle is geweest.

Wil je contact met ons dan is dat geen enkel probleem, maar wij zullen je ook dan verwijzen naar deze stappen.

Babboe heeft zojuist dit nieuwsbericht uitgestuurd:

Beste Babboe-eigenaar,

Vandaag kunnen wij je eindelijk duidelijkheid geven over jouw bakfiets. Daar zijn we blij om. Medio februari moesten wij jou vragen om de bakfiets voorlopig niet te gebruiken. We hebben veel geduld van je gevraagd. Babboe is, in afstemming met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), in de afrondende fase van het onderzoek naar de veiligheid van al haar modellen.

Bakfietsencontrole
Uit het onderzoek blijkt dat in Nederland de modellen City Mountain (productie vanaf 2020), Max-E, Carve-E, Carve Mountain Curve-E, Curve Mountain, Big (E), Dog (E), Go (E), Go Mountain, Flow E, Flow Mountain, Pro Bike (E), Pro Bike Midmotor, Mini Mountain en Curve na een controlebeurt/reparatie, weer mogen worden gebruikt. Heb je een van deze modellen dan kun je je naar verwachting vanaf 10 april via de website www.controleerjebakfiets.nl aanmelden. Daarna wordt een afspraak gemaakt met een monteur die dan bij jou thuis langskomt voor een controle/reparatie van jouw bakfiets. Dit kan enige tijd duren. Na de controle/reparatie kun je weer de weg op!

Vervang je bakfiets
De veiligheid van City Mountain (productie vóór januari 2020), Slim Mountain & Transporter en de Pro Trike (E), Trike-E, Pro Trike XL Motor kan niet worden gegarandeerd. Deze modellen worden vervangen in een terugroepactie. Voor de City (E) en MINI (E) is dit al eerder besloten. Wij verwachten dat je vanaf 10 april op www.controleerjebakfiets.nl kunt zien wat dit voor jou betekent. De regeling voor de eigenaren van een Babboe-bakfiets in deze terugroepactie is als volgt:

  • Ben je eigenaar van een bakfiets tot en met 5 jaar oud, dan krijg je een nieuwe hoogwaardiger bakfiets, als gedeeltelijke compensatie. Liever een ‘gewone’ E-bike? Dat kan ook! Wij hebben een uitgebreid assortiment waaruit je kunt kiezen.
  • Is je bakfiets ouder dan vijf jaar, dan wordt rekening gehouden met de dagwaarde. Je krijgt een certificaat waarvan de hoogte afhankelijk is van die dagwaarde. Deze dagwaarde kun je gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe bakfiets. We zorgen dat je tenminste altijd een nieuwe gewone fiets krijgt aangeboden.

De ingeleverde bakfietsen worden door een gecertificeerde partij ingezameld en op een duurzame manier ontmanteld.

Compensatie
Alle Babboe-eigenaren, of je bakfiets nu gecontroleerd/gerepareerd moet worden of wordt teruggeroepen, krijgen een compensatie voor het ongemak in de vorm van een gratis onderhoudsbeurt en/of accessoires.

Wij starten medio april met het ophalen van de eerste bakfietsen. Het is een enorme logistieke operatie. We vragen jouw begrip hiervoor en bedanken je alvast voor je geduld en medewerking.

Babboe

Deel dit artikel