• Home
 • Nieuws
 • Uitgelicht: Van Raam Easy Rider Compact driewielfiets

Uitgelicht: Van Raam Easy Rider Compact driewielfiets

Nieuws van 25 oktober 2023

Van Raam introduceert een nieuwe compacte driewielfiets voor de kleinere mensen onder ons, zoals bv kleine volwassenen of grote kinderen. De Van Raam Easy Rider Compact heeft dezelfde kenmerken als de Easy Rider driewieler alleen is de fiets compacter zoals de naam al zegt. Door de compacte vorm kun je hem makkelijk kwijt en is hij ook goed wendbaar. Vanaf deze maand, april 2023, is de fiets verkrijgbaar.

De driewielfiets is gemaakt voor volwassenen en kinderen met een binnenbeenlengte van ongeveer 63 cm tot 81 cm. Als je dan kijkt naar lengte van je lichaam is deze fiets geschikt voor mensen tussen ongeveer 140 tot 170 cm.

Voordelen Van Raam Easy Rider Compact

 • Compact
  De naam zegt het al, deze fiets is compact. Hierdoor is de zitdriewieler erg wendbaar. De aangepaste fiets kan makkelijk in een lift en door een gewone deuropening. Hierdoor kun je de fiets makkelijk meenemen en opbergen.
 • Makkelijker fietsen dan een gewone driewieler
  Als je de overstap maakt van een tweewieler naar een driewielfiets kan dat soms lastig zijn. Fietsen op de Easy Rider Compact maakt deze overstap wat makkelijker. Doordat het zwaartepunt van de compacte fiets lager ligt dan bij de standaard driewielers blijf je makkelijker in balans. Het zorgt ook voor meer stabiliteit. Daarnaast zit je op deze compacte Easy Rider wat lager bij de grond waardoor je meer gevoel van controle en veiligheid hebt.
 • Lage instap
  Op- en afstappen gaat extra makkelijk door het unieke frame. Door de compacte vorm is er een lage instap. En met de parkeerrem, die standaard op de Easy Rider zit, voorkom je dat de fiets wegrijdt als je probeert op te stappen of af te stappen.
 • Rijcomfort
  De vering van de Van Raam Easy Rider Compact die verwerkt is in de zitting geeft prima rijcomfort en door de voorwaartse trapbeweging kun je meer en makkelijker kracht zetten tijdens het fietsen.
 • Draaicirkel
  De Easy Rider Compact heeft maar een draaicirkel van zo'n 207 cm. De draaicirkel van de grotere broer, de Easy Rider, is zo'n 370 cm. Dat is een behoorlijk verschil en dat merk je op de weg.

Meer eigenschappen van de Easy Rider Compact drielwielfiets

 • Minder belasting voor rug, nek, schouders en polsen
 • Elektrische variant mogelijk voor extra ondersteuning
 • Weinig kabels aan de buitenkant waardoor ze minder snel slijten
 • Zitvlak is in diepte verstelbaar zodat je echt lekker zit
 • Geschikt voor bevestiging enkelzijdige fietstas

Standaard komt de fiets in het rood, maar hij is ook verkrijgbaar in twee andere kleuren, namelijk grijs en groen. Verder zijn er verschillende opties mogelijk, overleg met de adviseur wat de mogelijkheden zijn.

Van Raam fietsen uitproberen

Bij Leenders Fietsen kun je verschillende Van Raam fietsen testen en uitproberen. Wij zijn specialist in aangepaste fietsen en nemen uitgebreid de tijd voor je om een fiets te proberen. Na een proefrit gaan we samen met jou jouw wensen vastleggen en bespreken zodat we uiteindelijk samen tot de perfecte samenstelling komen qua fiets. Dus wil je een aangepaste Van Raam fiets uitproberen maak dan een afspraak via onderstaande knop.

Deel dit artikel