Uitgelicht: Cube Stereo Hybrid 120 Abs 750

Blog van 25 oktober 2023

Als fervent mountainbiker ben ik altijd op zoek naar de nieuwste en beste fietsen op de markt. Dus toen ik hoorde over de Cube Stereo Hybrid 120 Abs 750, was ik meteen enthousiast om hem te testen. En na een aantal weken op de fiets te hebben doorgebracht, kan ik zeggen dat deze e-MTB van Cube zeker indruk op me heeft gemaakt.

De Cube Stereo Hybrid 120 Abs 750 is een volledig geveerde e-MTB met een geïntegreerde batterij en een krachtige motor. De fiets is ontworpen voor all-mountain en enduro rijden en biedt een indrukwekkende combinatie van vermogen, wendbaarheid en stabiliteit. Het frame is gemaakt van hoogwaardig aluminium en de geometrie is ontworpen voor een goede balans tussen stabiliteit en wendbaarheid.

De e-MTB is uitgerust met een krachtige Bosch Performance CX-motor, die tot 85 Nm koppel kan leveren. Dit geeft de fiets een indrukwekkende acceleratie en klimvermogen, waardoor het gemakkelijk is om zelfs de steilste hellingen te beklimmen. Het Bosch Kiox 300-display biedt handige informatie over de snelheid, afstand en batterijstatus.

De fiets heeft ook een geïntegreerde batterij van 750 Wh, wat betekent dat je lange ritten kunt maken zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen van de batterij. De batterij is netjes in het frame geïntegreerd, wat bijdraagt aan de gestroomlijnde uitstraling van de fiets.

Wat betreft de vering, heeft de Cube Stereo Hybrid 120 Abs 750 een Fox Float DPS-schokdemper en een Fox 34 Float voorvork, die samen zorgen voor een soepele en responsieve vering op ruw terrein. De demping is goed afgesteld en kan worden aangepast aan verschillende rijstijlen en omstandigheden.

Een ander aspect waar ik echt van genoot was het schakelsysteem. De fiets is uitgerust met een Shimano Deore XT-achterderailleur en een 12-speed aandrijflijn, wat betekent dat je soepel kunt schakelen tussen de versnellingen, zelfs onder hoge belasting. Dit is vooral handig bij technisch rijden waarbij je snel moet kunnen reageren op veranderingen in het terrein.

Een extra functionaliteit die opvalt bij de Cube Stereo Hybrid 120 Abs 750 is de ABS-remtechnologie. Dit systeem is ontwikkeld in samenwerking met Bosch en biedt extra veiligheid en controle tijdens het rijden. Wanneer je remt met de ABS-remmen, wordt de remkracht automatisch gedoseerd om te voorkomen dat de wielen blokkeren en je de controle over de fiets verliest. Dit is vooral handig bij het afdalen op steile en gladde paden waar je normaal gesproken moeite hebt om de controle te behouden. De ABS-remtechnologie op de Cube Stereo Hybrid 120 Abs 750 biedt extra gemoedsrust en vertrouwen tijdens het rijden, waardoor je je kunt concentreren op het genieten van je rit zonder je zorgen te hoeven maken over de veiligheid.

Qua comfort heeft de fiets een dropper zadelpen, wat betekent dat je gemakkelijk de hoogte van het zadel kunt aanpassen, afhankelijk van het terrein waarop je rijdt. De ergonomische handgrepen zijn ook comfortabel en bieden een goede grip, zelfs als je handen zweterig zijn.

Ten slotte is de fiets voorzien van 29 inch wielen (de kleinere maten zijn voorzien van 27.5 inch wielen), die zorgen voor een soepele en stabiele rit op ruw terrein. De banden zijn breed en bieden veel grip en tractie, waardoor je zelfs in modderige omstandigheden nog kunt rijden.

Over het algemeen was mijn ervaring met de Cube Stereo Hybrid 120 Abs 750 erg positief. De fiets is goed ontworpen en goed uitgerust, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel beginners als gevorderde rijders die op zoek zijn naar een all-mountain elektrische mountainbike. Het vermogen van de motor, de soepele vering en de responsieve remmen maken het rijden op deze fiets een plezierige en uitdagende ervaring. Ik zou deze fiets zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een high-performance e-MTB.

Tester: collega Mauricio Alferink, Manager Werkplaats, rijdt normaal gesproken in z'n vrije tijd op een Cube Two15 HPC SLX

Deel dit artikel