Rotwilds nieuwe R.X1000 met Pinion MGU!

Uitgelichte producten van 9 februari 2024

Duitse e-bike specialist Rotwild heeft een nieuwe fiets op de markt gebracht voor degenen die op zoek zijn naar avontuur. Deze fiets zit vol met nieuwe technologieën en belooft waanzinnige prestaties en allround veelzijdigheid. De fiets werd voor het eerst tentoongesteld op de Eurobike 2023 en is binnenkort verkrijgbaar bij Leenders Fietsen! 

Het is de combinatie van Pinion's innovatieve Motor-Gearbox-Unit (MGU) met een moderne all-mountain geometrie en geoptimaliseerde gewichtsverdeling die de R.X1000 tot de droom van een all-mountain liefhebber maakt. Dat is waar de "X" in de ROTWILD naam voor staat. Deze fiets brengt je, meter voor meter, naar de hoogste bergtoppen op het ruigste terrein. Vol met betrouwbare kracht en veiligheid zodat je altijd aan de top komt.

De MGU (Motor Gearbox Unit) combineert de motor en versnellingsbak en is laag bij de trapas van de fiets geplaatst, waardoor het zwaartepunt lager komt te liggen. Het ondersteunt je consequent met energie uit een accu die effectief 960 wattuur kan bevatten, waardoor je ruim voldoende vermogen hebt. Met 85 Newtonmeter koppel en 12 versnellingen breng je dit vermogen over op het parcours. Precies en soepel, want de R.X1000 schakelt elektronisch.

Door de aandrijving en de motor samen te voegen, heeft de R.X1000 geen derailleur en cassette nodig, waardoor het gewicht aan de achterkant drastisch wordt verlaagd. Daar is de massa veerloos en elke gram minder in beweging telt voor meer wendbaarheid in de vering. Het resultaat is een gevoelige vering die direct kan reageren op obstakels en schokken. Door het gebruik van een ''Mullet'' setup (29" voorwiel en 27.5" achterwiel) heeft deze fiets een korte achterbrug. In maat L is deze 445 mm lang. Rotwild heeft beide liggende achtervorken met een hoge stijfheid verbonden met de voorste framedriehoek. We noemen dit de Open Bridge Triangle. Er is dus geen verbindingsbrug tussen de achtervorken nodig, waardoor er meer vrije ruimte ontstaat voor het achterwiel. Het schuift een flink stuk naar voren en de hele achterkant wordt korter. Dit zorgt voor een hoge wendbaarheid, waardoor je snel bochten kunt maken bergafwaarts. Bergop heb je grip nodig. De vering van de R.X1000 biedt uitstekende tractie wanneer je trapt. Het absorbeert je kracht en blijft aan de grond plakken, waardoor je stabiel blijft en hoger kunt klimmen.

Carbon met hoge dichtheid

Het frame van de R.X1000 is gemaakt van carbon met hoge dichtheid. Het materiaal is zeer sterk en toch zeer buigzaam, en dat allemaal terwijl het erg licht blijft. Het is met de hand gemaakt en geassembleerd uit meer dan 1000 afzonderlijke stukken. De volledige bedrading loopt via de onderbuis naar de motorbehuizing voor een strak uiterlijk en verbeterde rijveiligheid.

Integrated Power Unit (IPU) - motor en versnellingsbak

E1.12 - zo heet de innovatieve Motor Gearbox Unit (MGU) van Pinion. Deze combineert de versnellingsbak en de motor in één unit. Het ontwerp biedt 12 versnellingen in tandwielconfiguratie met drie opeenvolgend ingeschakelde tandwielsets. Het maakt elektronisch schakelen mogelijk, geregeld door gevoelige sensoren: bij het starten op een heuvel, tijdens het stilstaan, met minimale onderbreking van het vermogen. Pinion noemt het SMART.SHIFT. Met Start Select kun je de vooraf geselecteerde versnelling inschakelen terwijl je stilstaat. Met Pre Select stel je je cadans in. De MGU is onderhoudsarm en wordt beschermd door een magnesium behuizing. De motor levert een koppel van maximaal 90 Nm, piekt bij 600 W en heeft vier ondersteuningsstanden.

Integrated Power Unit (IPU) - Accu

De accu komt van de Zwitserse fabrikant FIT. Hij heeft een effectieve capaciteit van 960 Wh. Met een gewicht van 4,7 kg komt dat neer op 204 Wh aan effectieve energie per kilogram. Hij integreert in de onderbuis met een lichte bolling naar beneden, wat komt door de plaatsing van de energiecellen. Hierdoor kunnen we de nodige ruimte vrijmaken voor de hoge prestaties van de accu. Je kunt hem verwijderen en opladen met een externe stroombron. Je kunt hem veilig vergrendelen in de onderbuis met een ABUS-slot. De accu wordt geïntegreerd in het uniforme en uitbreidbare systeem met verschillende displays en connectiviteit met de FIT-app.

Bekijk hier de R.X.1000 in actie

In deze video zie je de R.X. 1000 in actie op waanzinnige alpine trails! De engineurs van Rotwild laten je zien wat deze all mountain e-bike kan doen. Met de 960Wh accu is het beklimmen van hoge bergtoppen geen enkel probleem en kunnen ze vervolgens de afdaling inzetten.

Ben jij enthousiast geworden over deze fiets en wil je meer weten? Onze specialisten staan altijd voor je klaar in onze winkel in Hengelo. Uiteraard kun je ons ook bellen, appen of mailen met vragen!

Deel dit artikel