Rotwild R.X275 - de lichtste e-mtb

Blog van 25 oktober 2023

Rotwild is een gerenommeerd Duits merk dat zich toelegt op de productie van hoogwaardige mountainbikes en e-MTB's. Het bedrijf werd opgericht in 1996 in Dieburg, Duitsland, en heeft sindsdien een sterke positie opgebouwd in de mountainbike-industrie.

Wat Rotwild onderscheidt, is hun passie voor innovatie en technologische vooruitgang. Ze streven ernaar om steeds weer grenzen te verleggen en hun fietsen te voorzien van geavanceerde componenten en systemen die zorgen voor optimale prestaties. Het merk heeft een team van ervaren ingenieurs en ontwerpers die voortdurend werken aan het verbeteren van de rijeigenschappen, duurzaamheid en functionaliteit van hun fietsen.

Rotwild hecht ook veel belang aan de productiekwaliteit en gebruikt alleen hoogwaardige materialen om duurzame en betrouwbare fietsen te produceren. Ze maken gebruik van state-of-the-art fabricagetechnieken en voeren uitgebreide kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat elke fiets die de fabriek verlaat aan de hoogste normen voldoet.

Het merk heeft een breed scala aan fietsmodellen, variërend van cross-country mountainbikes tot enduro- en downhill-modellen. Ze hebben ook een uitgebreide selectie van e-MTB's, waaronder de populaire R.X-serie, die bekend staat om zijn indrukwekkende prestaties en betrouwbaarheid.

Leenders Fietsen is exclusieve dealer van dit Duitse topmerk en heeft meerdere modellen staan om uit te proberen. Nieuw binnengekomen is de R.X275.

De Rotwild R.X275 is een high-end lichtgewicht elektrische mountainbike die ontworpen is voor offroad-prestaties op het allerhoogste niveau. Het is de lichtste elektrische mountainbike op de markt met een totaalgewicht van 15.3 kg. Verder biedt deze e-MTB met geavanceerde technologieën en hoogwaardige componenten een indrukwekkende combinatie van kracht, wendbaarheid en duurzaamheid.

Verdere kenmerken van de Rotwild R.X275 e-mtb:

  1. Krachtige motor: De R.X275 is uitgerust met een krachtige elektrische motor die zorgt voor een soepele en krachtige ondersteuning tot 50 Nm tijdens het rijden. "Made in Germany" is het predicaat van TQ's HPR50 fietsmotor. HPR staat voor Harmonic Pin-Ring Gearbox. De afwezigheid van gewone tandwielen en riemen bespaart gewicht en maakt het compacte ontwerp rond de trapas mogelijk. De motor levert ruim voldoende vermogen om steile beklimmingen aan te pakken.
  2. Geavanceerde accu: Met een hoogwaardige accu kan de R.X275 indrukwekkende afstanden afleggen op één lading. De accu is slim ontworpen en geïntegreerd in het frame van de fiets, waardoor het zwaartepunt laag blijft en de wendbaarheid wordt verbeterd.
  3. Kwaliteitsvol frame: Het frame van de R.X275 is gemaakt van hoogwaardig carbon. Dit zorgt voor een optimale stijfheid, duurzaamheid en gewichtsverhouding. Het frameontwerp is geoptimaliseerd voor offroad-rijden en biedt een uitstekende balans tussen stabiliteit en speelsheid.
  4. Geavanceerde vering: Om te voldoen aan de eisen van ruige terreinen, is de R.X275 uitgerust met hoogwaardige FOX veringssystemen. Zowel de voorvork als de achtervering zijn ontworpen om schokken en trillingen op te vangen, waardoor de rijder controle en comfort behoudt, zelfs op de meest uitdagende paden.
  5. Intelligente bediening: De R.X275 wordt geleverd met een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel geïntegreerd in het frame. Met functies zoals drie verschillende rij modi, snelheidsmeting en accuniveau-indicatoren, kunnen rijders de prestaties van de fiets afstemmen op hun specifieke behoeften en voorkeuren. Voor nog een tandje meer is er de boost knop, die geeft maximaal 30 seconden lang tot 300 watt extra vermogen. Het intuïtieve bedieningspaneel zorgt voor een naadloze interactie tussen de rijder en de e-MTB, waardoor een moeiteloze en gepersonaliseerde rijervaring mogelijk is. Via een gekoppelde mobiele app maak je gebruik van geavanceerde functies en ritgegevensregistratie. Dit stelt rijders in staat om hun prestaties te volgen, ritten te analyseren en hun avonturen te delen met anderen, waardoor een geheel nieuwe dimensie wordt toegevoegd aan het rijden met een e-MTB.
  6. Geavanceerde componenten: De Rotwild R.X275 is uitgerust met hoogwaardige componenten die zorgen voor optimale prestaties en betrouwbaarheid. Van de remmen tot de schakelsystemen en de wielen, elk onderdeel is zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoge normen van Rotwild. Dit resulteert in een e-MTB die klaar is voor intense ritten en bestand is tegen de zwaarste omstandigheden.
  7. Veelzijdigheid: Hoewel de R.X275 uitblinkt op ruige offroad-paden, biedt hij ook veelzijdigheid voor verschillende rijomstandigheden. Of je nu op technische singletracks rijdt, steile beklimmingen trotseert of geniet van lange afdalingen, deze e-MTB kan zich aanpassen en presteren op verschillende terreinen.

De Rotwild R.X275 vertegenwoordigt het toppunt van prestaties en technologie in de wereld van e-MTB's. Met zijn krachtige motor, geavanceerde accu, hoogwaardige frame en componenten, geavanceerde vering, intelligente bediening en innovatieve technologieën is de R.X275 een droom die uitkomt voor avontuurlijke mountainbikers. Of je nu een ervaren rijder bent die op zoek is naar de ultieme uitdaging of een enthousiaste nieuwkomer die het mountainbiken wil ontdekken, deze e-MTB zal je zeker imponeren met zijn vermogen, betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

Dus, als je op zoek bent naar een e-MTB die je naar nieuwe hoogten kan brengen en je offroad-avonturen naar een hoger niveau kan tillen, dan is de Rotwild R.X275 zeker een model om te overwegen. Bereid je voor op opwinding, uitdagingen en grenzeloos plezier terwijl je de trails verkent met deze indrukwekkende elektrische mountainbike.

Deel dit artikel