Reactie Leenders omtrent berichtgeving Babboe

Merken van 10 februari 2024

Een woordvoerder van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) bevestigt dat ze de bakfietsen van Babboe gaan onderzoeken na berichtgeving van RTL Nieuws op vrijdag 9 februari. Er zijn zorgen geuit over het frequente breken van de bakfietsen, wat risico's met zich meebrengt voor ouders en kinderen. De NVWA is op de hoogte van de situatie en voert een grondig onderzoek uit vanwege de ernst en mogelijke gevolgen. Leenders Fietsen heeft als dealer van Babboe kennis genomen van dit nieuws en hieronder lees je onze reactie.

Wij snappen alle zorgen. We zetten alleen wel vraagtekens bij het nieuws, gezien onze eigen ervaringen met Babboe bakfietsen.

Voordat wij bij Leenders Fietsen Babboe gingen verkopen is er een bepaald type frame geweest dat wel eens kapot ging. Dat ging om het frame van het model City geproduceerd tussen 2010 en 2012. Hetzelfde model gemaakt tussen 2017 en 2018 zou ook een productiefout kunnen bevatten. In 2019 is voor dit model/frame een terugroepactie geweest en Babboe heeft deze problemen keurig verholpen.

Mocht je een bakfiets uit een van deze jaartallen in bezit hebben en deze sindsdien niet hebben laten controleren, kun je op onderstaande website terugvinden of jouw bakfiets een fabricage- of lasfout heeft. Ga hiervoor naar www.controleerjeframe.nl.

De huidige frames van de Babboe bakfietsen zijn na die ervaring aangepast en tot op heden hebben wij in onze werkplaats nog nooit een kapot frame gezien.

Leenders Fietsen verkoopt inmiddels 6 jaar de bakfietsen van Babboe en per jaar leveren we enkele honderden bakfietsen af.

Natuurlijk is het goed dat er onderzoek plaatsvindt. Veiligheid boven alles. Wij wachten rustig af wat de uitkomsten zullen zijn van het onderzoek van Babboe en de NVWA. Mocht toch blijken dat er wat aan de hand is, dan zal dat uiteraard goed worden opgelost.

We hopen met dit bericht wat zorgen weg te nemen bij onze klanten. Mocht je vragen hebben over jouw, bij Leenders aangekochte, Babboe bakfiets dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. We beantwoorden ze graag.

Deel dit artikel