Maak kennis met Lapierre

Blog van 25 oktober 2023

Lapierre combineert al meer dan 75 jaar innovatie, stijl, aandacht voor details en ervaring in de belangrijkste wedstrijden om voor elke liefhebber de mooiste en meest efficiënte fietsen te maken. Wat je rit ook is, op de racefiets of mountainbike, vrije tijd sport, of fitness, bij Lapierre vind je de fiets van je dromen. Of het nu een mountainbike, racefiets of elektrische fiets is. Alle fietsen van Lapierre worden in Frankrijk gemaakt, volgens de hoogste standaarden in de industrie.

De combinatie van kwaliteit en een optimaal gewicht is een belangrijk doel voor Lapierre. Zelfs wanneer de fietsen tot te lichtste van de markt behoren, weigeren de Franse nutteloze risico’s te nemen die de betrouwbaarheid van de fietsen in gevaar kunnen brengen. De kwaliteit van de fietsen wordt dagelijks bevestigd door professionele atleten van Groupama – FDJ en Team Lapierre Zipp Collective. Maar Lapierre maakt niet alleen sportieve fietsen, ze hebben ook een groot assortiment elektrische fietsen en stadsfietsen.

Het hoofdkantoor van Lapierre is gevestigd in Dijon. Daar vindt, door een groot team van ingenieurs en liefhebbers, de technologische ontwikkeling van alle fietsen plaats. Deze ingenieurs nemen zelf actief deel aan de tests, die met teams en profrenners worden uitgevoerd. Iedereen die meewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe fiets, fietst zelf ook. Alleen zo kun je de beste fietsen maken.

Racefietsen

De Lapierre racefietsen ken je waarschijnlijk wel van Groupama – FDJ. De Aircode DRS is gemaakt om zo aerodynamisch mogelijk te zijn, zodat je welke watt luchtweerstand bespaart in de sprint. Zoek je een lichtgewicht klimfiets? Dan is de Xelius SI de fiets die je zoekt! De Pulsium serie is dan weer voor endurance. En ben je iemand die graag van de gebaande paden gaat? Zoek niet verder, de Crosshill gravelbike is alles wat je zoekt.

Mountainbikes

We hebben een groot aanbod Lapierre elektrische mountainbikes. De eZesty en de Overvolt AM hebben we in meerdere uitvoeringen. Geniet van het uitzicht wanneer je aan het klimmen bent en bergaf ben je volledig in controle. Mountainbiken werd nog nooit zo leuk! Wel zin om te mountainbiken, maar geen zin in trapondersteuning? Dan staat de Lapierre Prorace voor je klaar. Een snelle en moderne crosscountry hardtail.

Elektrische fietsen

Last but not least, de elektrische fietsen. De Explorer is er in verschillende uitvoeringen. Zoals de naam al doet vermoeden is deze trekkingfiets jouw ideale metgezel om mee op avontuur te gaan. De Urban variant voelt zich meer thuis op asfalt en dagelijks verkeer. Al deze fietsen zijn uitgerust met een Bosch middenmotor.

Deel dit artikel