• Home
 • Nieuws
 • Gazelle Eclipse C380: De E-bike van het Jaar 2024!

Gazelle Eclipse C380: De E-bike van het Jaar 2024!

Blog van 12 maart 2024

Ben je op zoek naar een stijlvolle, krachtige en comfortabele e-bike? Dan is de Gazelle C380 Eclipse misschien de perfecte fiets voor jou! Deze e-bike is onlangs uitgeroepen tot E-bike van het Jaar 2024 door de RAI Vereniging, de branchevereniging van de auto- en fietsindustrie in Nederland. Dat is niet voor niets: de Gazelle C380 Eclipse heeft alles in huis wat je van een goede e-bike mag verwachten.

De krachtige Bosch Performance Line CX motor

De Bosch Performance Line CX middenmoter zorgt voor een krachtige trapondersteuning op de Gazelle Eclipse C380. Deze motor levert een koppel van maximaal 85 Nm, waardoor je moeiteloos met de e-bike van het jaar de meest steile heuvels kunt beklimmen. Geniet van de rust en stilte in de omgeving. De krachtige Bosch Performance Line CX middenmoter is geruisloos, waardoor je kunt genieten van de geluiden van de natuur. Met de geïntegreerde accu van 750 Wh kun je lange afstanden fietsen op de e-bike van het jaar zonder te hoeven stoppen om te laden.

 • Krachtige trapondersteuning door de Bosch Performance Line CX middenmoter.
 • Maximaal koppel van 85 Nm, waardoor moeiteloos steile heuvels kunnen worden beklommen.
 • Geruisloze werking van de motor, waardoor je kunt genieten van de rust en stilte in de omgeving.
 • Geïntegreerde accu van 750 Wh voor het afleggen van lange afstanden zonder te hoeven stoppen om te laden.

De stijlvolle uitstraling

De Gazelle Eclipse C380 heeft een stijlvolle en moderne uitstraling. De slanke lijnen en het minimalistische design geven de fiets een moderne look. De fiets is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals matzwart, antraciet en mosgroen. De accu en kabels zijn netjes weggewerkt in het frame, wat zorgt voor een strakke look, iets wat je verwacht bij de e-bike van het jaar.

 • Stijlvolle en moderne uitstraling met slanke lijnen en minimalistisch design.
 • Beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder matzwart, antraciet en mosgroen.
 • Netjes weggewerkte accu en kabels in het frame voor een strakke look.

De comfortabele rijeigenschappen

Ontworpen voor comfort. De Gazelle Eclipse C380 heeft een verende voorvork die de hobbels in de weg als normaal asfalt laat voelen, en de brede banden zorgen voor extra grip en stabiliteit. De verstelbare stuurpen en zadel zorgen ervoor dat je de fiets perfect op jouw lichaamslengte kunt afstellen.

Gemakkelijk schakelen

Het schakelen bij de Gazelle Eclipse C380 gaat extreem makkelijk. Hij beschikt namelijk over een traploze versnellingsnaaf van Enviolo. Deze heeft geen schakelstanden. Je draait hem gemakkelijk iets bij om hem zwaarder, of lichter te zetten. En hiervoor hoef je niet te stoppen met trappen, waardoor je gemakkelijk kunt schakelen als je een heuvel op fietst!

De e-bike voor jou.

Aandacht is alles

Minder onderhoud

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij het uitkiezen van de e-bike van het jaar. De Gazelle Eclipse C380 is uitgerust met een riemaandrijving, in plaatst van een traditionele ketting. Door deze innovatieve technologie zorgt ervoor dat de Gazelle Eclipse C380 minder onderhoud nodig heeft. De riem hoeft namelijk, in tegenstelling tot een ketting, niet gesmeerd te worden. Belangrijk is dat de riem wel goed uitgelijnd moet worden. Onze experts in de werkplaats kunnen je helpen om de riem goed uit te lijnen.

 • Uitgerust met een riemaandrijving in plaats van een traditionele ketting.
 • Minder onderhoud nodig dankzij deze innovatieve technologie.
 • Geen smering vereist, in tegenstelling tot een ketting.
 • Belangrijk is dat de riem goed uitgelijnd moet worden.
 • Onze experts in de werkplaats kunnen helpen bij het correct uitlijnen van de riem.

Slimme features

De Gazelle Eclipse C380 is uitgerust met diverse slimme features. De fiets heeft een Bosch Kiox 300 display waarop je alle belangrijke informatie kunt aflezen, zoals je snelheid, de afgelegde afstand en het accuniveau. De fiets is daarnaast voorzien van Gazelle Connect, waarmee je de fiets kunt koppelen aan je smartphone. Hiermee kun je de fiets op afstand vergrendelen en tracken, en je kunt je ritten analyseren. De GPS-tracker in de fiets zorgt ervoor dat de fiets in de meeste gevallen te traceren is, waardoor u minder kans heeft op diefstal. Innovatief, wat je natuurlijk ook verwacht van de e-bike van het jaar.

 • Bosch Kiox 300 display voor het aflezen van belangrijke informatie zoals snelheid, afgelegde afstand en accuniveau.
 • Gazelle Connect functionaliteit voor koppeling met je smartphone, waarmee je de fiets op afstand kunt vergrendelen en tracken, en je ritten kunt analyseren.
 • GPS-tracker ingebouwd in de fiets voor het traceren van de fiets in geval van diefstal, waardoor de kans op verlies wordt verkleind.

De Gazelle C380 Eclipse is te koop bij ons in de webshop of kom langs in onze experience center en test hem uit op onze testbaan!

Meld je aan voor het nieuws van Leenders!

Veelgestelde vragen

Wat maakt de Gazelle C380 Eclipse de e-bike van het jaar?

De Gazelle C380 Eclipse is uitgeroepen tot e-bike van het jaar vanwege zijn krachtige Bosch Performance Line CX motor, stijlvolle design, comfortabele rijeigenschappen, en slimme features zoals de Bosch Kiox 300 display en Gazelle Connect functionaliteit.

Waar kan ik de e-bike van het jaar, de Gazelle C380 Eclipse, kopen en testen?

Je kunt de e-bike van het jaar, de Gazelle C380 Eclipse, kopen en testen bij Leenders Fietsen. Bezoek onze winkel om de fiets zelf te ervaren en advies te krijgen van onze experts.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor de e-bike van het jaar, de Gazelle C380 Eclipse?

De e-bike van het jaar, de Gazelle C380 Eclipse, is beschikbaar in verschillende stijlvolle kleuren, waaronder matzwart, antraciet en mosgroen.

Deel dit artikel