Fietsroutes omgeving Hengelo

Blog van 25 oktober 2023

Als je op zoek bent naar een geweldige manier om de prachtige omgeving van Hengelo te verkennen, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog nemen we je mee op een spannend avontuur langs de beste fietsroutes rondom Hengelo. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannende rit, we hebben voor elk wat wils.

Hengelo, gelegen in het oosten van Nederland, biedt een verrassende diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden die je kunt ontdekken op twee wielen. Van weelderige bossen en kronkelende rivieren tot charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden, er valt hier altijd iets nieuws te ontdekken.

We horen ook graag van jou! Als je tips hebt, favoriete routes wilt delen of gewoon je eigen fietsverhalen met ons wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Bezienswaardigheden omgeving Hengelo

Sluis Delden
Sluis Delden is een historische sluis gelegen aan het Twentekanaal, niet ver van Hengelo. Deze indrukwekkende dubbele sluiskolk stamt uit de 18e eeuw en is nog steeds in gebruik. Het is een prachtige plek om te genieten van de rust en de bedrijvigheid van de scheepvaart. Je kunt hier schepen zien passeren, terwijl je langs de sluiswand wandelt en meer te weten komt over de maritieme geschiedenis van de regio.

Kasteel Twickel

Kasteel Twickel is een van de meest iconische bezienswaardigheden in de buurt van Hengelo. Dit imposante kasteel, omringd door uitgestrekte tuinen en bossen, dateert uit de Middeleeuwen. Het landgoed Twickel biedt prachtige wandelpaden en fietsroutes, en je kunt het kasteel zelfs van een afstand bewonderen. Het is een geweldige plek om een wandeling te maken en te genieten van de serene sfeer van de historische omgeving.

Noordmolen

De Noordmolen, gelegen nabij Hengelo in het Twickelerveld, is een van de oudste nog werkende watermolens in Nederland. De molen dateert uit de 16e eeuw en is prachtig gerestaureerd. Het is een charmante plek om te bezoeken en te zien hoe graan wordt gemalen met behulp van traditionele technieken. In de omgeving zijn ook mooie wandel- en fietspaden langs de beken en waterwegen.

Lonnekermolen

De Lonnekermolen, gelegen in het landelijke Lonneker, is een andere historische watermolen in de buurt van Hengelo. Deze molen dateert uit de 18e eeuw en is een schilderachtige plek om te bezoeken. Je kunt hier genieten van de rust en het kabbelende water terwijl je meer te weten komt over de rol van molens in de Nederlandse geschiedenis.

Tankenberg

Tankenberg is de hoogste heuvel in de provincie Overijssel en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een populaire plek voor wandelaars en fietsers en biedt verschillende routes om de heuvel te verkennen. Op de top van de Tankenberg staat een uitkijktoren waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over het Twentse landschap. Het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Deze bezienswaardigheden in de buurt van Hengelo bieden een scala aan ervaringen, van historische pracht tot natuurlijke schoonheid, en zijn zeker een bezoek waard tijdens een fietstocht in de regio.

Er zijn diverse websites waar je fietsroutes kunt vinden. Wij zijn fan van Komoot en RouteYou. Op deze sites kun je makkelijk zoeken en routes kant-en-klaar downloaden. De bestanden open je op je eigen fietscomputer en je bent klaar om te gaan.

Fietsroutes in de omgeving van Hengelo

Wielrenroute inclusief de Tankenberg

Recreatieve route over landgoed kasteel Twickel langs de Noordmolen

Meer fietsroutes in de buurt van Hengelo vind je via deze links:

Top 10 Hof van Twente, routes geschikt voor op een gewone fiets of e-bike.

20 racefietsroutes rondom Hengelo, routes geschikt voor sportieve fietsers.

Als laatste nog een tip, bezoek de website van Visitoost voor leuke fietsroutes in Overijssel. Voor zowel de recreatieve fietser als de sportieve fietser vind je hier verschillende routes. Zo hebben ze bv de wielrenroute Los op 't ros. Een route van maar liefst 110km langs vele bezienswaardigheden.

En er is nog veel meer te vinden. Dus, ben je klaar om je fietshelm op te zetten en de pedalen in beweging te zetten? Laten we samen op pad gaan en de prachtige omgeving van Hengelo verkennen op twee wielen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende rit door de natuur, een inspannende tocht op de racefiets of een boeiende reis door de geschiedenis, Hengelo heeft het allemaal te bieden.

Deel dit artikel