De e-bike: perfect voor woon-werkritten

Blog van 25 oktober 2023

Klaar met lange files, hoge brandstofprijzen of het zoeken naar een zitplek in de trein? De e-bike is het ideale vervoersmiddel om snel, efficiënt en duurzaam naar kantoor te reizen. In deze blog zetten wij de grootste voordelen van de e-bike voor woonwerkritten voor je op een rijtje en leggen we uit welke elektrische fietsen zich goed lenen voor woon-werkverkeer.

Super duurzaam

Nog een voordeel: e-bikes zijn super duurzaam. Je veroorzaakt namelijk geen uitstoot van CO2 of fijnstof en zo draag je bij aan een schonere lucht en beter klimaat. Alleen bij het opwekken van elektriciteit voor de accu van je elektrische fiets komt C02 vrij, maar dit is slechts een fractie van de C02-uitstoot die een auto veroorzaakt!

Fiets de file voorbij

Op de e-bike kom je fris en fruitig aan op kantoor, en ben je ook nog eens goed bezig. Bovendien ontsnap je aan files en de stadse hectiek en hoef jij je niet te ergeren aan de almaar stijgende benzineprijzen bij de pomp!

Tel uit je winst

Een e-bike is in aanschaf een stuk voordeliger dan een gemiddelde auto. Ook in gebruik en onderhoud ben je goedkoper uit omdat je geen brandstof- en parkeerkosten hoeft te betalen en de onderhoudskosten doorgaans een stuk lager zullen uitvallen. Wist je bovendien dat er momenteel wel 4 verschillende regelingen zijn om een nieuwe elektrische fiets aan te schaffen via je werkgever? Sparta geeft hierover uitleg op hun website. Ook kan het aantrekkelijk zijn om een e-bike te leasen.

Welke e-bike kiezen voor mijn woon-werkrit?

Ben je van plan om de auto in te ruilen voor een e-bike voor je woon-werkritten? Dan zijn er een aantal aspecten om in de gaten te houden. Met name de kracht van de motor en de accuduur zijn van belang. Hoe verder je rit naar kantoor, hoe meer power wenselijk is. Hoewel het altijd verstandig is om een oplader mee te nemen om op kantoor te kunnen bijtaken, is het erg fijn om meerdere dagen je werkafstand te kunnen afleggen zonder tussentijds bij te laden.

Naast de power is ook betrouwbaarheid een belangrijke voorwaarde voor een goede woon-werk e-bike. Aangezien je veel kilometers zult gaan maken door weer en wind, kan je het beste kiezen voor een elektrische fiets met een krachtige middenmotor. Deze zijn betrouwbaar en voelen natuurlijk aan. Daarnaast biedt een elektrische fiets met een onderhoudsvrije riemaandrijving i.p.v. ketting het voordeel dat deze minder gevoelig is voor vocht en vuil en een stuk langer meegaat.

Het verkeer te slim af met een Sparta

Sparta heeft de afgelopen jaren volop ingezet op gave urban e-bikes waarmee je het verkeer te slim af bent. De Sparta C-serie (City) is met name ideaal voor de korte tot middellange ritten in de stad. Denk daarbij aan de flitsende c-GRID ENERGY. De Sparta D-serie (Distance) leent zich juist uitstekend voor de langere woon-werkritten. Op een e-bike als de d-BURST SPEED maak je kennis met échte power en technologie.

Deel dit artikel