Beste fietsen uit de AD Fietstest 2023

Nieuws van 25 oktober 2023

De populariteit van elektrische fietsen groeit gestaag en met goede reden. Ze bieden een milieuvriendelijk en gezond alternatief voor traditionele vervoersmiddelen en maken fietsen toegankelijker voor mensen van alle leeftijden en conditieniveaus. Als je op zoek bent naar de beste e-bike die zowel hoog scoort in tests als waar voor je geld biedt, dan ben je hier aan het juiste adres. In de jaarlijkse AD Fietstest van 2023 zijn er enkele e-bikes naar voren gekomen als de absolute toppers. Laten we eens kijken naar de best geteste en best koop e-bikes van dit jaar. We beperken ons even tot de fietsen die wij ook in het assortiment hebben.

Elektrische stadsfietsen tussen 2000 en 2500 euro

Cortina E-Nite

Prijs: 2499,-

De e-bike wordt geprezen om zijn lichte en soepele rijervaring, met goede ondersteuning voor een moeiteloze rit. Het design is netjes afgewerkt en voelt goed aan. Enkele proefpersonen merken echter op dat het ontbreken van vering ten koste gaat van het comfort. Het lijkt een compromis te zijn: kiezen tussen het een of het ander. Desondanks genieten gebruikers van het heerlijke rijgedrag, ondersteund door uitstekende remmen. De bagagedrager aan de voorkant die niet meedraait met het wiel is even wennen, overall een mooie fiets.

Elektrische stadsfietsen tussen 2500 en 3000 euro

Gazelle Grenoble C7+ HMB

Prijs: 2999,-

Deze e-bike behaalt een opvallend hoge score, zelfs in vergelijking met andere categorieën, en heeft ook twee keer vijf ballen gekregen. Hij is handzaam en plezierig in het gebruik, en wordt omschreven als "vertrouwd door eenvoud". Gebruikers prijzen hem als fijn, fantastisch, leuk om te zien, sterk en degelijk. Sommigen vinden hem geschikt voor korte afstanden, terwijl anderen hem juist aanbevelen voor langere ritten. De lage instap wordt ook gewaardeerd. Ondanks het ontbreken van een tandriem of schijfremmen, wordt er opgemerkt dat dit niet gemist wordt tijdens het gebruik.

Elektrische stadsfietsen tussen 2500 en 3000 euro

Cube Supreme Hybrid SE 500

Prijs: 2799,-

Deze elektrische fiets is stil tijdens het gebruik en biedt een uitstekende zithouding. Hij wordt beschreven als een "goede middenmoter" en biedt ook "veel waar voor je geld". De fiets stuurt prettig en heeft een krachtige motor. Onder negen proefpersonen is er slechts één kritisch geluid, waarbij wordt opgemerkt dat de fiets enigszins log aanvoelt. Dit kan echter afhangen van wat men gewend is; als je gewend bent om thuis op een carbon racefiets te rijden, kan elke e-bike als zwaar worden ervaren. Andere proefpersonen zijn juist enthousiast en zeggen: "Deze moet je zeker proberen".

Elektrische stadsfietsen tussen 3000 en 3500 euro

Batavus Finez E-go Exclusive

Prijs: 3199,-

Heerlijke alledaagse fiets waar je lang op kunt zitten. Deze moderne stadsfiets is uitgerust met de hoog gewaardeerde Bosch Active Line Plus-motor, een Nexus 8-versnellingsnaaf, onderhoudsvrije tandriem, lage instap en hydraulische schijfremmen. Opvallend is dat de fiets de accu, een beetje op een ouderwetse manier, in de bagagedrager heeft geplaatst. Hoewel dit er minder esthetisch uitziet dan een accu die in het frame is weggewerkt, heeft het wel een groot voordeel: de accu is veel gemakkelijker te verwijderen.

Elektrische stadsfietsen boven de 3500 euro

KOGA E-Nova Evo PT Unlimited

Prijs: 4299,-

Deze moderne elektrische stadsfiets is een luxe uitgevoerd model, met opmerkelijke kenmerken zoals de Enviolo-traploze versnellingsnaaf, de Bosch Active Line Plus-motor, lage instap en onderhoudsvrije tandriem. Wat deze fiets echt onderscheidt, is de prachtige afwerking. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in details zoals de wielophanging bij de achteras, het spansysteem voor de tandriem, het gebruik van een steekas bij het voorwiel en de subtiel weggewerkte vering in de balhoofdbuis.

Elektrische woon-werk fietsen boven de 3500 euro

Sparta d-Rule Energy 500Wh BES3

Prijs: 3999,-

De Sparta d-Rule is een uitstekende woon-werkfiets die weinig onderhoud vereist, dankzij de betrouwbare Gates-riem, de efficiënte Nexus 5-versnellingsnaaf, de krachtige schijfremmen en de indrukwekkende Bosch Performance Line Plus-motor met een koppel van 75 Nm. Wat deze fiets echt onderscheidt, is de integratie van het Bosch Smart systeem in de motor. Hiermee kun je de motor verbinden met de Bosch Flow-app, waarmee je verschillende instellingen van de ondersteuning kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast biedt de app extra beveiligingsfuncties om de fiets te beschermen tegen diefstal.

Deel dit artikel