Aangepaste fietsen: voor iedereen een oplossing

Nieuws van 28 februari 2024

Voor iedereen die om diverse redenen niet meer op een standaardfiets kunnen rijden, biedt een aangepaste fiets een welkome uitkomst. Of het nu gaat om een fiets met een lage instap, een driewieler voor extra stabiliteit, een handaangedreven model, of een fiets met elektrische ondersteuning. Aangepaste fietsen zijn ontworpen met diversiteit en mobiliteit in gedachten en er zijn daarom ook veel verschillende soorten aangepaste fietsen.

Voor wie zijn aangepaste fietsen?

Aangepaste fietsen zijn bedoeld voor individuen met mobiliteitsbeperkingen, ouderen en iedereen die comfort, stabiliteit en zekerheid zoekt tijdens het fietsen. Aangepaste fietsen bieden op maat gemaakte oplossingen voor verschillende behoeften en beperkingen, waardoor iedereen kan genieten van de vrijheid van fietsen.

Driewielers voor stabiliteit en vertrouwen:

Speciaal ontworpen voor degenen die moeite hebben met balans of stabiliteitsproblemen ervaren, bieden driewielige fietsen extra zekerheid tijdens het rijden. Een solide keuze voor een stabiele en comfortabele rit.

Handaandrijving voor mobiliteit:

Voor mensen met beperkte mobiliteit in de benen of degenen die de voorkeur geven aan het gebruik van hun armen voor aandrijving, zijn fietsen met handaandrijving een uitstekende aanpassing. Handpedalen in plaats van traditionele voetpedalen zorgen voor een geheel nieuwe rijervaring.

Elektrische ondersteuning voor gemak:

Voor diegenen met verminderde kracht of uithoudingsvermogen biedt elektrische ondersteuning een helpende hand. Geïntegreerde motoren in het wiel of het frame assisteren bij het trappen, waardoor fietsen weer toegankelijk wordt voor een breder publiek.

Lage instap voor toegankelijkheid:

Fietsen met een lage instap zijn ontworpen met een laag frame, waardoor op- en afstappen eenvoudiger wordt. Ideaal voor mensen met mobiliteitsproblemen, zoals ouderen of zij met beperkte bewegingsvrijheid in heupen, knieën of enkels.

Vooraanstaande merken in aangepaste fietsen

Namen zoals Van Raam, Huka en Tragar B.V. bieden hoogwaardige aangepaste fietsen.
Van Raam, met ruim 100 jaar ervaring, weidt zich al 30 jaar uit aan de specialisatie in op maat gemaakte fietsen. Ze maken fietsen voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking, evenals voor iedereen die extra zekerheid en stabiliteit zoekt tijdens het fietsen.

Vanuit Oldenzaal ontwikkelt en produceert Huka al bijna 50 jaar fietsen. Met een passie voor mobiliteit, zelfstandigheid en vrijheid, heeft Huka zich gevestigd als een betrouwbare producent van aangepaste fietsen.

Tragar B.V. heeft met trots de innovatieve elektrische driewieler "Joiny" ontwikkeld. Dit balansvoertuig met een verhoogde zitpositie vult het gat tussen een e-bike en een scootmobiel op. Joiny biedt een ideale oplossing voor mensen met beperkte mobiliteit, en staat garant voor stabiliteit, veiligheid en een sportieve rijervaring.

Ontdek de vrijheid en zekerheid

Aangepaste fietsen zijn niet alleen praktische mobiliteitsoplossingen; ze vertegenwoordigen de vrijheid om te bewegen en te genieten van de wereld om ons heen. Ben jij nu op zoek naar een aangepaste fiets? Bij Leenders Fietsen begrijpen we het belang van aangepaste mobiliteit en bieden we expertise en service om de perfecte aangepaste fiets voor jou te vinden.

Deel dit artikel