Hoe is het om te werken bij Leenders Fietsen als fietsmonteur

Met wie hebben we het genoegen?
Floris Boutens

Wat doe je bij Leenders?
Ik werk als fietstechnicus in de werkplaats voor reparatie en onderhoud.

Hoe lang werk je bij Leenders?
Ik werk inmiddels alweer 18 jaar bij Leenders. Als 16-jarige kwam ik binnen lopen zonder enige ervaring in de fietsindustrie. Tegelijkertijd heb ik in 2 jaar de opleiding tot fietstechnicus afgerond en sindsdien werk ik in een branche die echt heel onwijs is geëvolueerd. We begonnen met achterwiel motoren en accu's vast in het frame en werken nu met de meest geavanceerde motoren van 120Nm en uitneembare accu's tot 1000Wh.

Hoe haal jij plezier uit je werk?
Elke dag is weer anders. Van eerste servicebeurtjes aan stadsfietsen tot de meest lastige elektroproblemen bij speedpedelecs en elektrische mountainbikes. De variatie is wat mijn werk zo leuk maakt.

Hoe blijf je bij qua ontwikkelingen?
Wij krijgen elk jaar trainingen van alle toonaangevende fabrikanten over de nieuwste ontwikkelingen en producten. Verder is internet ook een belangrijke bron van informatie, net als (vak)tijdschriften met tests en productinformatie. Als je fietsgek bent zoals iedereen die hier werkt dan vind je het leuk om bij te blijven.

Hoe is Leenders als werkgever?
Leenders zorgt ervoor dat je altijd bij blijft met de nieuwste ontwikkelingen. Je hebt de mogelijkheid voor een fiets van de zaak en over alles valt te praten, werk en privé. Verder werk je onder een goede CAO (Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf) en bouw je natuurlijk pensioen op.

Hoe is de samenwerking met je collega’s?
We zijn een heel hecht team, iedereen helpt elkaar waar nodig en iedereen wordt met respect behandeld. We kunnen goed met elkaar opschieten. Dat merk je ook op de feestjes die er regelmatig zijn. Het zijn altijd dagen waar nog lang over nagesproken wordt.

Fietstechnicus bij Leenders Fietsen