Displays voor je elektrische fiets

Op elke elektrische fiets zit een display voor de bediening. Grofweg zijn er drie verschillende soorten e-bike displays:

 1. Display met LED lampjes
 2. Display met een schermpje
 3. Smartphone koppeling

Elk merk heeft zijn eigen displays en vaak ook nog weer verschillende soorten die samenwerken met verschillende fietsmotoren. Lang niet altijd heb je keuze. Als je een bepaalde e-bike hebt uitgezocht hoort daar een bepaald type display bij. Laat je dus goed informeren en laat het meewegen in jouw keuze. Wat vind jij belangrijk om te zien of te kunnen met het display. Op deze pagina geven we wat voorbeelden van de meestvoorkomende e-bike displays.

Bosch Purion display

Alle informatie die je nodig hebt met 1 klik van je duim. De Bosch Purion is klein en functioneel. Op de display kun je aflezen:

 1. Accustand
 2. Snelheid
 3. Actieradius
 4. Rijmodus
 5. Afgelegde afstand
 6. Totale afstand

De Bosch Purion e-bike display geeft je 5 verschillende ondersteuningen zodat je in elke situatie de juiste hulp kunt vragen. Ook is apart loopondersteuning in te stellen.

Bosch Intuvia display

De naam Intuvia komt niet zomaar uit de lucht vallen. De Bosch Intuvia is intuïtief en simpel te bedienen. Via het apart geplaatste bedieningspaneel kun je makkelijk bepalen wat er zichtbaar is op je scherm. Wat kun je onder andere zien?

 1. Alle gewenste ritgegevens zoals snelheid, afstand etc.
 2. Rijmodus, inclusief schakeladvies
 3. Accustand

De Intuvia display kan van de houder worden genomen en ook dan kun je informatie aflezen. Grote cijfers en letters voor extra goede leesbaarheid zijn een voordeel. Ook kun je via de Intuvia je telefoon opladen via een micro usb poort. Walk Assist is apart in te stellen.

Afhankelijk van je fietsmotor zijn er verschillende ondersteuningsstanden zoals Eco, Tour, Sport/eMTB en Turbo.

Voor het Bosch Smart Systeem is de Bosch Intuvia 100 ontwikkeld. Deze ziet er iets anders uit, biedt vergelijkbare functies als de "gewone" Intuvia, maar is volledig connected met het nieuwe Smart Systeem.

Bosch Kiox display

Met de Kiox maak je de volgende stap als het gaat om connectiviteit en digitalisering. De Bosch Kiox display verbindt je met de app eBike Connect en er gaat een wereld voor je open.

 1. Alle rijgegevens beschikbaar en te syncen met de app
 2. Navigatie mogelijk
 3. Routes plannen in de app en doorsturen naar je Kiox
 4. Verschillende schermen inrichten naar eigen wens
 5. Fitnessgegevens analyseren in de app
 6. Optioneel: Lock functie voor extra bescherming tegen diefstal

De Kiox heeft een wat groter scherm in vergelijking met de Intuvia. Ook is het een kleuren display waardoor informatie goed leesbaar is. Installeren en afnemen gaat makkelijk door de magneethouder.

Afhankelijk van de gecombineerde motor zijn er verschillende rijmodi zoals Eco, Tour, Sport en Turbo.

Voor het nieuwe Smart systeem is ook een variant ontwikkeld: de Bosch Kiox 300. Deze werkt samen met de eBike Flow app en geeft je nog meer mogelijkheden.